"Лигата на справедливостта: режисьорската версия на Зак Снайдър"

Любопитно 23.02.2021 17:02 Снимка: ДНЕС+

"Лигата на справедливостта: режисьорската версия на Зак Снайдър"

Като фенове на супергероиските филми, разбира се, че нямаме търпение да видим "Лигата на справедливостта: режисьорската версия на Зак Снайдър".

Остава по-малко от месец и направо не знаем как ще издържим. Докато чакаме обаче, разбираме доста интересни неща.

В интервю за Vanity Fair Зак Снайдър споделя, че съпругата му Дебора и Кристофър Нолан, който влиза в ролята на продуцент, са му казали, че е по-добре да не гледа "Лигата на справедливостта" (2017 г.), която след някои режисьорски намеси на Джос Уедън излезе по кината.

Просто защото са знаели, че видяното ще го разочарова много. И така Санйдър никога не е гледал версията на Уедън (и по-добре). Другото интересно нещо, което казва пред изданието е, че няма да получи пари за режисьорската си версия, която ще тръгне в HBO Max и HBO GO на 18 март.

Това е така, защото на практика е режисьорска версия, която влиза в първоначалната сделка. Но това, че Warner Bros. не са платили на Снайдър допълнително, не означава, че филмът им е излязъл евтино.

Според режисьора за "Лигата на справедливостта: режисьорската версия на Зак Снайдър" студиото е платило около 70 милиона долара.

Една от причините да не получи допълнително възнаграждение за работата си е, че самият той също така предпочита. Защото според него по този начин ще може да отстоява повече позицията си.

Нещо, което беше голям проблем при създаването на първата версия. Тогава Зак Снайдър напусна заради самоубийството на дъщеря му, но преди това е имал спорове със студиото относно концепцията на филма.

Една от идеите му е била да има любовна история между Брус Уейн (Бен Афлек) и Луис Лейн (Ейми Адамс), която все още е скърбяла за смъртта на Супермен. И въпреки чувствата си Батман е трябвало да съживи криптонеца, за да спаси планетата.

Но тази идея е била отхвърлена от Warner, като по онова време са създавали проблеми на Снайдър и заради продължителността на филма. Тогавашният изпълнителен директор на студиото - Кевин Цуджихара, е искал филмът да бъде с продължителност от два часа./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.76998
GBP GBP 1 2.26283
RON RON 10 4.01097
TRY TRY 10 2.21873
USD USD 1 1.62606