Кралско парти

Любопитно 13.05.2022 14:44 Снимка: ДНЕС+

Кралско парти

Хубави са новините от Бъкингамския дворец. След отменените - при това от цели две години насам, градински партита, заради пандемията COVID-19, сега те се завръщат с пълна сила. Макар и без 96-годишната кралица Елизабет. По разбираеми причини - заради преклонната ѝ възраст и здравословните проблеми в последно време.

Но за останалата част от кралската фамилия, партитата се възобновяват. В сряда принц Чарлз, съпругата му Камила, херцогинята на Корнуол и принцеса Ан поеха длъжността на кралицата и бяха домакини на провелото се в градините на двореца парти.

Кралските особи посрещнаха над 8-те хиляди гости, които бяха поканени.

Всички присъстващи на партито бяха облечени според протокола - мъжете в класически костюми и цилиндъри, а жените в красиви рокли, в пъстри цветове. И дори мрачното английско, дъждовно време не попречи партито да протече с настроение и положителни емоции.

74-годишната Камила и 71-годишната принцеса Ан бяха предвидливи и носеха чадъри - високо над главите си, докато преминаваха през зелените морави. 73-годишният принц Чарлз също имаше под ръка чадър, въпреки че предпочете да го използва като бастун. Докато обаче не се наложи.

Градинските партита в Бъкингамския дворец традиционно се провеждат от 60-те години на миналия век и са част от служебните задължения на управляващия монарх. Освен че се смесват с членове на кралското семейство, на гостите задължително се поднасят чай и сладкиши.

И ако направим справка в уебсайта на кралското семейство, става ясно, че само на едно подобно парти се поднасят около 27 000 чаши чай и се консумират 20 000 парчета сладкиши, пише People.

Последното градинско парти, което бе организирано от кралица Елизабет в Бъкингамския дворец бе през 2019 г. Тогава към него се присъединиха трима от нейните внуци: принц Хари, принцеса Беатрис и Йожени.

Редица партита още са планирани през настоящия месец в Бъкингамския дворец. И дори кралицата да не може да присъства на нито едно от тях, те със сигурност ще продължават да се провеждат. Защото има кой да я наследи. Това пролича и във вторник, когато принц Чарлз замени за първи път майка на държавно откриване на сесията на парламента, изпълнявайки важното конституционно задължение да произнесе речта на кралицата./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648