Любопитно 01.05.2023 13:56 Снимка: ДНЕС+
Консумацията на авокадо може да намали риска от диабет с 20%
Изследователи от медицинския колеж "Бейлор" са забелязали, че консумацията на авокадо намалява риска от развитие на диабет тип 2 с 20%. Констатациите са публикувани в списанието Journal of Diabetes Mellitus.
Авторите са изследвали данни за 6 159 души, от които 983 са включили авокадо в диетата си, а останалите не са. Участниците са били интервюирани за всички храни и напитки, които са консумирали в продължение на два дни, както и за начина на приготвянето им. След това експертите са оценили връзката между консумацията на авокадо и развитието на диабет тип 2 за период на проследяване от шест години.
Те установили, че включването на авокадо в диетата намалява вероятността от развитие на заболяването с 20%.
Изследователите смятат, че продуктът трябва да бъде включен в ежедневното меню на всеки, който иска да намали риска от развитие на диабет тип 2. Предвижда се бъдеща работа за установяване на механизмите, отговорни за благоприятното въздействие на авокадото върху организма
Още по темата
CHF
|
1 | 2.09898 |
GBP
|
1 | 2.23268 |
RON
|
10 | 3.8428 |
TRY
|
100 | 3.90089 |
USD
|
1 | 1.66994 |
Последни новини
- 10:21 Най-важното от 4-те часа пряка линия на Путин: Вярвам в Господ, който никога няма да изостави Русия
- 10:12 Задържаха мъж за разпространение на детска порнография
- 10:01 На Игнажден църквата почита св. Игнатий Богоносец, ученик на апостол Йоан Богослов
- 09:51 Столична община въвежда Зелен билет за пътуване в градския транспорт
- 09:42 ВАС отмени уикенд винетката, защото трябва да е 5,11 EUR, а не 5,12 EUR
- 09:32 Турция предупреди Украйна и Русия да внимават в Черно море
- 09:22 Фискален съвет: Удължителният бюджет създава опасен прецедент в бюджетната политика
- 09:11 bTV: Цънцарова и Йочев не са освободени