Любопитно 01.05.2023 13:56 Снимка: ДНЕС+
Консумацията на авокадо може да намали риска от диабет с 20%
Изследователи от медицинския колеж "Бейлор" са забелязали, че консумацията на авокадо намалява риска от развитие на диабет тип 2 с 20%. Констатациите са публикувани в списанието Journal of Diabetes Mellitus.
Авторите са изследвали данни за 6 159 души, от които 983 са включили авокадо в диетата си, а останалите не са. Участниците са били интервюирани за всички храни и напитки, които са консумирали в продължение на два дни, както и за начина на приготвянето им. След това експертите са оценили връзката между консумацията на авокадо и развитието на диабет тип 2 за период на проследяване от шест години.
Те установили, че включването на авокадо в диетата намалява вероятността от развитие на заболяването с 20%.
Изследователите смятат, че продуктът трябва да бъде включен в ежедневното меню на всеки, който иска да намали риска от развитие на диабет тип 2. Предвижда се бъдеща работа за установяване на механизмите, отговорни за благоприятното въздействие на авокадото върху организма
Още по темата
CHF | 1 | 2.07625 |
GBP | 1 | 2.34686 |
RON | 10 | 3.93021 |
TRY | 100 | 5.12889 |
USD | 1 | 1.75285 |
Последни новини
- 22:57 Хороскоп за неделя, 29 септември 2024 г.
- 19:38 Стрелбата с българи в Халкидики: Един от стрелците е задържан в Германия
- 19:29 Рекорден брой удавяния в Бургас заради алкохола и неохраняемите плажове
- 19:14 Д-р Николай Брънзалов беше избран за председател на БЛС
- 19:01 От - 2° до 33°: Какво време ни очаква през октомври
- 18:47 Йотова: Народното събрание приключи по много обиден начин за гражданите
- 18:33 МВнР работи за извеждането на българските граждани от Ливан
- 18:21 Странните неща, които хората са оставили на Луната