Коледни джинджифилови бисквити

Любопитно 02.12.2015 13:07

Джинджифиловите бисквити са онези симпатични бисквити, които през последните години често виждаме по коледните празници вързани с панделка и окачени на коледната елха. Джинджифиловите бисквити са истински бисквити - тънки и хрупкави. Заради добавените джинджифил и канела, джинджифиловите бисквити носят аромата на Коледа. Безспорен плюс на тези джинджифилофи сладки е, че издържат дълго време, което означава, че можете да ги приготвите и 10 дни преди Коледа или преди момента на консумация, без да се притеснявате, че джинджифиловите бисквити ще се развалят. Рецептата за джинджифилови бисквити е лесна и много икономична, от една доза съставки получавате 30-40 броя бисквити.
Необходимите продукти за джинджифилови бисквити:

1. 2 ? чаени чаши брашно
2. 1 яйца
3. ? чаена чаша краве масло (125 гр)
4. ? чаена чаша мед
5. 1 чаена лъжица бакпулвер
6. ? чаена лъжица хлебна сода
7. 1 чаена лъжица сух джинджифил
8. 1 чаена лъжица канела

Необходимо време за приготвяне:
20 минути подготовка
8 минути печене
Рецептата за джинджифилови бисквити в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за джинджифилови бисквити е пресяването на брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата.

Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня. Разтопяване на водна баня: Позлвате два съда, единият по-голям (тенджера), другият по-малък. Като в големия слагате само вода, а в по-малкия само продуктите, които ще се разтопяват. Слагате големия съд на котлона и от затоплянето на водата се разтопяват продуктите в малкия съд.

2.
Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес добавяте сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто.

Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат около 3 мм и изрязвате джинджифиловите бисквити с желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.

3.
Нареждате джинджифиловите сладки в голяма тава (например в тавата на фурната), в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8- минути, докато леко се зачервят.

За украса може да ползвате всичко, за което се сетите! След като сладките са вече изпечени пристъпвате към украсата. Приготвянето на бяла глазура от разбити белтъци и пресята пудра захар е много лесно и може би най-бързият вариант за украса. Ако към бялата глазура добавите и капка сладкарска боя, може и да оцветите глазурата (примерно зелена). След като намажете сладките с глазурата ги оставете за час-два, за да стегне добреЗа да станат шарени вашите джинджифилови сладки докато глазурата е още мека може да поръсите с готови шарени захарни пръчици и формички. Малките дупчици, през които минава панделката се правят с разглобен празен химикал, преди да сложите бисквитите да се пекат.
Рецептата за джинджифилови бисквити е изпълнена!

Джинджифиловите бисквити са нещо като меденки с повече джинджифил. Ако обаче обичате класическите меденки може да пробвате рецептатаза класически меденки. Ако пък приготвяте меденки по време на постите, то много подходяща е рецептата за постни меденки. Всички тези дребни сладки са лесни за приготвяне, много икономичени, тъй като излизат много бройки и най-важното - всички сладки са много вкусни и ароматни! /supichka.com

CHF CHF 1 2.09314
GBP GBP 1 2.24705
RON RON 10 3.85484
TRY TRY 100 4.15759
USD USD 1 1.69116