Любопитно 12.08.2021 11:36 Снимка: ДНЕС+
Какъв е най-добрият начин за приготвяне на месо?
Всички знаем, че не бива да прекаляваме с месото. Но не и всеки може да устои на вкуса му, затова е добре да знаем поне кой от всичките методи на готвене е най-полезен.
Отговорът отново идва от учените и отрича още една древна и широко разпространена представа.
Екип от международни експерти си поставя задачата да анализира как се справя стомашно-чревният тракт с различните видове приготвено месо. Специалистите подлагат под лупа методите: на пара, задушаване, варене, пържене, су вид, изпичане на скара, на фурна и в микровълнова печка.
Резултатът от проучването е категоричен - месото се усвоява най-лесно, когато го сготвим по метода су вид. Той е техника, при която се готви във водна баня с контролирана температура, а самите продукти се овкусяват предварително и се поставят във вакуумирана торбичка.
Междувременно, експертите установяват, че печенето и задушаването на месото имат най-малко желаните положителни ефекти върху храносмилането.
Защото "могат да предизвикат неблагоприятни промени", като прекомерно производство на стомашна киселина и увеличаване на съединенията, които причиняват подуване и газове./lifestyle.bg
Още по темата
CHF | 1 | 2.01134 |
GBP | 1 | 2.2729 |
RON | 10 | 3.93045 |
TRY | 100 | 5.62332 |
USD | 1 | 1.83233 |
Последни новини
- 16:26 Има ли живак във ваксините?
- 16:17 Кой поръча разстрела на Алексей Петров? Знаковото убийство - на път да бъде разплетено
- 16:04 Историкът проф. Келбечева за последствията от аварията в "Чернобил" през 1986 г.
- 15:52 Пиърс Броснан: Колкото по-дебела става жена ми, толкова по-добре се чувствам
- 15:43 Германският евродепутат Кра няма да подава оставка, след като негов сътрудник бе задържан за шпионаж
- 15:34 Рибари протестират заради забрана за улов на бяла мида в Бургас
- 15:25 Голямо вречатление прави срива в доверието към ПП-ДБ
- 15:22 Типажи като Шалапатова са обидни за средноинтелигентния българин