Как ще изглежда SUV моделът на Ferrari

Любопитно 23.02.2021 13:21 Снимка: ДНЕС+

Как ще изглежда SUV моделът на Ferrari

Докато за Ferrari изцяло на ток очевидно ще трябва да почакаме още известно време, то от компанията ни готвят друга изненада, за която вече нямаме търпение. От няколко години очакваме един повече от интересен модел, за който италианците ни дават информация на час по лъжичка.

Purosangue ("чистокръвен" в превод от италиански) е SUV-то на Ferrari, с което ще влязат в пряка конкуренция с Lamborghini Urus, Maserati Levante, Bentley Bentayga и Aston Martin DBX.

Автомобилите с повишена проходимост, които наподобяват джипове, но не са съвсем такива, са доста актуални напоследък, затова и новото попълнение в сегмента се очаква с нетърпение. Официалната премиера на "високото" Ferrari ще бъде догодина, а сега научаваме малко нова информация за него.

Дълго се говореше, че SUV-то най-вероятно ще наподобява доста на външен вид Maserati Levante, което не е особена изненада, тъй като между двете марки има доста общо. Например доста модели на Maserati са с двигател на Ferrari. Разликата между моделите ще е най-вече отзад, където италианците ще запазят задължителните за спортните си автомобили кръгли стопове от двете страни на емблемата с кончето.

Според информация от източници от Ferrari, цитирани от Autoexpress, Purosangue ще използва за основа Roma GT модела, като ще е по-висок и по-просторен - с четири или пет места.

Вече се проведоха първите тестове на Purosangue на писта, но автомобилът очаквано бе "дегизиран", затова все още можем само да предполагаме за повечето детайли от визията. Предположенията са основното и що се отнася до това какво има под капака, но не можем да отречем, че доста ни харесват.

По отношение на двигателите се спрягат три основни варианта - V6, V8 и V12. Най-вероятно ще има възможност за избор, като с най-голямо нетърпение се очаква хибридният модел Ferrari, което най-вероятно ще е V8 и с мощност около 700 коня. Върховият модел пък ще достигне до 800.

Италианците обещават Purosangue да бъде най-бързият кросоувър в света, който по нищо няма да изневери на традициите и качеството на марката с дълга история. Заявката е сериозна и се очаква собствениците на Usur да съжалят, че не са изчакали този модел на Ferrari. А конкуренцията в сегмента на луксозните SUV-та става все по-ожесточена./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832