Как различните видове животни влияят на енергията на дома

Любопитно 10.08.2020 15:09 Снимка: ДНЕС+

Как различните видове животни влияят на енергията на дома

Ци енергията е положителна енергия, която носи добро, радост и здраве.

Напротив, енергията Ша е отрицателна енергия, тя носи зло, неприятности и болести на човек.

Животните са способни да влияят на тези две енергии. Ето защо е важно да знаете какви домашни любимци да отглеждате, че да носят късмет в къщата и да допринасят за положителна енергия.

Присъствието на любимо животно в дома повишава жизнеността. Животните от гледна точка на Фън Шуй внасят активна ян енергия в помещенията и живота на собствениците, въпреки че различните животни оказват различно влияние върху енергийното поле у дома.

Причината за лошата енергия в къщата е отсъствието на животни. Присъствието на домашен любимец в къщата ще направи вашия дом оживен, дори и във ваше отсъствие. Следователно положителната енергия ще присъства постоянно в къщата.

Препарирани животни и птици, кожи на убити животни внасят негативна енергия в дома. Това е мъртва материя и образува лоша енергия, поради което те не трябва да бъдат държани в дома. Вземете си живи домашни любимци.

Собствениците на домашни любимци, дори и екзотични, много по-рядко се разболяват и по-лесно преодоляват несгодите. Животните спасяват хората от меланхолия и самота и често те са тези, които са до нас в трудни моменти от живота.

Кучета

Кучето ще служи със своята безкористна преданост към собственика си и с кураж и смелост ще защитава къщата, ще попълва запасите от добра положителна енергия. Кучетата имат способността да увеличават количеството положителна енергия в къщата. Но само добродушни и неагресивни кучета имат тази способност. Кучетата със зъл темперамент не могат да окажат благоприятен ефект върху аурата на къщата. Положителната енергия е чужда на такива кучета.

Кучетата сами определят местата в дома, където обичат да прекарват по-голямата част от времето си. Това обикновено са места, където се натрупва енергия Ци. За разлика от котките, кучетата се страхуват от енергията Ша. Когато се сблъска с негативна енергия, кучето започва да се държи неспокойно, да вие и квичи.

Кучето за разлика от котката не премахва отрицателната енергия, но са вечни акумулатори, те са в състояние да отдават положителна енергия, без да усещат дискомфорт.

Котки

Котката безпогрешно определя мястото на натрупване на отрицателна енергия и обича да спи на такова място. Готова е да поеме тази енергия върху себе си, но това не представлява опасност за нея. В крайна сметка това животно има способността да преработва енергията Ша в енергия Ци.

Котката е независимо животно и сама избира мястото си в дома. Често се случва животното непрекъснато да се мести от едно място на друго. Това се дължи на факта, че потоците от положителна Ци енергия също се движат.

Ако имате котка у дома, тя идва на помощ, когато се почувствате зле, премахва отрицателната енергия и възстановява способността на тялото ви да работи пълноценно.

Костенурки

Костенурката символизира мъдростта. Това животно привлича финансово благополучие в къщата и способства семейната хармония. Също може да допринесе за успешна кариера на стопанина си. В крайна сметка се смята, че присъствието на мъдра костенурка в къщата ви кара да се развивате психически.

Аквариумът с костенурка трябва да бъде разположен в северната част на апартамента, до перваза на прозореца, заобиколен от стайни растения. Под аквариума с костенурка трябва да се постави монета, това ще донесе материална стабилност на къщата.

Рибки в аквариум

Рибите се счита, че изпълняват желания. Тяхната енергия привлича финансово благополучие, те също са защитници от негативни влияния. Рибите символизират плодородието, раждането, полезно е да ги отглеждат съпружески двойки, които планират да имат потомство.

По-добре е да са нечетен брой риби в аквариума, това привлича късмета в къщата в по-голяма степен. Една или повече риби трябва да са черни, те имат свойството да защитават от лоши очи. Аквариумът с риби не трябва да се поставя в стая без прозорци (например в коридор). Това може да отложи късмета.

Рибите оказват различно влияние върху енергията и много зависи от това в кой сектор на дома ще се намира аквариумът. Необходимо е да се постави в сектор, който съответства на енергията на водния елемент. Това е север, изток или югоизток. Ако аквариумът се намира в северния сектор на къщата, тогава той ще донесе успех в кариера, местоположението в източния сектор ще допринесе за раждането и възпитанието на децата. А в югоизточната част на жилището ще привлече паричен късмет.

Птици

Птицата е добър знак за дома. Птиците са генератори на информационни и енергийни потоци. Основната им функция е да активират мозъчните процеси, да стимулират креативността и да удовлетворяват естетическите нужди. Смята се, че птиците не позволяват на стопаните си да се оттеглят в себе си и затова предотвратяват състояния на депресия, меланхолия и апатия.

Препоръчва се да държите птиците там, където не бихте ги чували да пеят и цвърчат, докато почивате или спите. Ако поставите клетка с птица в спалнята, енергията на този домашен любимец ще има отрицателен ефект върху вас: ще станете суетливи, неспокойни, приказливи, а освен това ще бъдете изпълнени с прекомерна гордост ... Най-доброто място за птиците са дневната и кухнята. Добре е да се държат до прозореца.

Гризачи

Домашните гризачи, които традиционно се държат в къщата - това са зайци, хамстери, морски свинчета, декоративни плъхове, а напоследък стана модерно да се държи катеричка.

Да имате гризачи като домашни любимци се препоръчва на несигурните хора – смята се, че гризачите допринасят за повишаване на самочувствието на техните собственици. Тяхната биоенергия намалява тревожността и агресията.

Тези животни символизират икономичност, пестеливост. Те способстват за водене на домакинството, за успех в домашните дела.

Интересно е, че почти всяко домашно животно, дори канарчета или гущери, създава много силен щит около своя собственик. Това е един вид фина симбиоза, при която човек осигурява безопасността и благополучието на своя домашен любимец, а той от своя страна следи за благосъстоянието и безопасността на своя стопанин. В този случай човекът се грижи за физическия план, а животното - за астралния, менталния или дори каузалния. Всъщност именно поради човешката потребност от фина защита, се заражда идеята за домашен приятел от животинския свят./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448