Как феновете на Бети Уайт ѝ отдадоха почит на рождения ѝ ден

Любопитно 18.01.2022 18:22 Снимка: ДНЕС+

Как феновете на Бети Уайт ѝ отдадоха почит на рождения ѝ ден

Вчера, 17 януари, Бети Уайт щеше да навърши 100 години. Актрисата обаче не успя да дочака своят 100-годишен юбилей. Тя почина на 31 декември 2021 г. и остави дълбоко скърбящи милиони фенове по света.

Освен с многобройните си забележителни роли в киното и телевизията, Бети Уайт ще остане запомнена и като един от най-големите застъпници на правата на животните. Тя не само водеше собствено седмично телевизионно шоу The Pet Set, посветено на известните ѝ приятели и техните домашни любимци, но и цял живот се е старала да помага на бездомните животни.

Може би поради тази причина малко след смъртта на Бети, в социалните мрежи се появи предизвикателството #BettyWhiteChallenge. Идеята е да се съберат средства, които ще бъдат в помощ на местна организация за спасяване на животни от името на Уайт и то на рождения ѝ ден. 

Единственото условие е да дарим пет долара, които ще бъдат използвани за спасяване на животни или подпомагане на приюти, за които актрисата се е грижила приживе.

"Бети Уайт беше невероятна. Тя не подхвана инициатива за хуманното отношение към животните, когато това стана модерно, каквато е тенденцията през последните години. Тя се бореше за правата на животните от самото си раждане и го правеше със сърце. Такава беше Бети", споделя Маделин Бърнстийн пред USA TODAY.

Маделин Бърнстийн е президент на Обществото за предотвратяване на жестокостта към животните в Лос Анджелис и е един от защитниците, с които си партнира Уайт по време на дългия й кръстоносен поход в застъпничеството за хуманно отношение към животните. Двете работят заедно през последните 30 години.

Оказва, се че #BettyWhiteChallenge се радва на огромен интерес във всички социални мрежи и милиони хора по света се присъединяват, като правят различни дарения в помощ на животните. Ако Бети Уайт гледа от небето, със сигурност ще бъде доволна да види, че най-големият ѝ принос може би тепърва предстои./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648