Как да подобрим сексуалния си живот

Любопитно 13.09.2021 20:02 Снимка: ДНЕС+

Как да подобрим сексуалния си живот

Сексът е важна част от живота ни и като такава се влияе от редица фактори в ежедневието. Знаем, че стресът и финансовите проблеми оказват негативно влияние върху либидото. Но дали сме се замисляли, че и по много други начини бихме могли да подобрим или влошим интимния си живот...

Сънят

Когато не сме се наспали и не сме отпочинали достатъчно, нямаме енергия за нищо, включително и за секс. И щом се озовем в леглото, не ни е до палави забавления, а само до опити да заспим на мига. Стресът за тялото ни също е прекалено голям, за да можем да се възбудим.

При жените значението на съня върху желанието за секс е още по-голямо, защото и факторите, които пречат на ползотворната почивка са повече - бременност, майчинство, менопауза и т.н.

Според американско изследване от 2015 г., колкото повече сме си поспали на предишната вечер, толкова по-голямо желание за секс ще имаме на следващата. И сили, разбира се. Сили и за малко разнообразие в спалнята, а не все за традиционната поза.

Съществува и обратната зависимост - колкото повече секс правим, толкова по-добре ще спим, защото се редуцира стресът, и заспиването е по-лесно. Така че, всичко е в нашите ръце.

Водата

Водата е горивото за клетките, те не могат да функционират правилно без нея. Колкото повече вода пием, толкова по-добро е и транспортирането на кислород между клетките.

Това от своя страна подобрява и кръвообращението. А колкото повече кръв достига до ерогенните ни зони, толкова по-лесно се възбуждаме и стигаме до оргазъм.

Добрата вътрешна хидратация е от съществено значение и за това дали дамите се нуждаят от лубрикант или не. Дехидратацията при мъжете пък се свързва с еректилната дисфункция. И един бонус - когато пием повече вода, не миришем толкова неприятно, ако се изпотим.

Вечерите навън

Те често се превръщат в прелюдия към гореща вечер, дори и да сме във връзка от дълги години, а не пресни гаджета. Каква е причината ли? Най-прозаичната - че любовта минава през стомаха. А когато храната сме си сготвили храната сами, е още по-добре, пише Daily Mail.

Високите токчета

Те са фетиш за много мъже, а много дами са луди по тях, защото ги карат да се чувстват по-уверени и по-секси. Но, оказва се, красивите обувки могат по-скоро да навредят на сексуалния живот на една жена.

Носенето на високи токчета цял ден оказва влияе върху възможността за изпитване на върхово удоволствие. Това се дължи на измененията в тазовата арка, които настъпват вследствие на този тип обувки и промяната в стойката заради тях. А тези изменения влияят на контракциите на мускулите в малкия таз, които се получават по време на оргазъм. И силата на оргазма просто намалява.../lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448