Илон Мъск, коронавирусът, ваксините и какво е мнението на милиардера за тях

Любопитно 30.09.2020 12:14 Снимка: ДНЕС+

Илон Мъск, коронавирусът, ваксините и какво е мнението на милиардера за тях

Още през пролетта, когато пандемията от COVID-19 започна да завладява света, Илон Мъск бе един от първите, които се изказаха скептично срещу цялата суматоха и всички предприети мерки.

Най-много го ядоса решението на Доналд Тръмп, с което се забраняваше работата на големи заводи, като този на Tesla. Не че милиардерът така и се съобрази с него...

Очевидно Мъск все още не е променил мнението си относно коронавируса и объркването, което успя да предизвика в целия свят. Докато хора като Бил Гейтс пръскат огромни суми за разработването на ваксини срещу COVID-19, предприемачът е категоричен, че в никакъв случай няма да се ваксинира. Причината - не смята, че е в риск. Нито той, нито децата му.

Явно за Мъск самият вирус е незначителен проблем на фона на мерките срещу него, които оказват негативно влияние върху компаниите му. Затова и през лятото той заведе дело срещу местните власти, които забраняваха работата на завода му в Калифорния.

"Всички някога ще умрем" е лаконичният отговор на милиардера за това, че е поставил под риск работниците си във времена на пандемия. Той допълва, че с цялата тази ситуация е загубил вярата си в човечеството и в рационалното мислене на хората, предава Daily Mail.

Мъск подчертава още, че той винаги е работел и ще продължи да работи за доброто на всички. Или поне това е основната му цел. Но признава, че му е много трудно да го прави във времена като тези, когато главата му буквално ще експлодира и той ще "полудее". Накратко - да не го занимаваме с вируси и пандемии, а да го оставим да прави коли и да покорява Космоса./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448