Гофрети с бадемово и кокосово брашно

Любопитно 05.07.2023 09:49 Снимка: ДНЕС+

Гофрети с бадемово и кокосово брашно

Изпращайте рецептите си на

адреси  dnesplus@dnesplus.bg

 

КОЙ ГОТВИ

Евгения Пантелеева изпраща рецепта за здравословни гофрети.

 

ПРОДУКТИ

70 г овесени ядки 

50 г бяло брашно 

20 г бадемово брашно 

20 г кокосово брашно 

3 с.л. краве масло

2 яйца 

1 ч.ч. прясно мляко

няколко капки есенция ванилия 

5 г бакпулвер 

щипка сол 

1 с.л. кафява захар  

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцата в купа. Добавяме прясното мляко и към него постепенно смесените брашна и бакпулвера при непрекъснато бъркане. Предварително обаче смиламе овесените ядки в блендер до получаването на брашно.

Разтопяваме маслото в касерола на слаб котлон. След като придобие стайна температура, го включваме в готовата смес за гофрети заедно с ванилията, кафявата захар и щипката сол. Сместа за гофретите трябва да е гъста като за кекс. 

Печем гофретите  в предварително загрят гофретник с намазани с олио формички до златист загар.

Поднасяме ги топли с мед, течен шоколад, нарязани плодове и др.

CHF CHF 1 1.99127
GBP GBP 1 2.27819
RON RON 10 3.93092
TRY TRY 100 5.58967
USD USD 1 1.79995