Фитнес залите за психично здраве

Любопитно 28.10.2021 19:26 Снимка: ДНЕС+

Фитнес залите за психично здраве

По всичко личи, че пандемията скоро няма да отшуми, а с нея - и случаите на депресивно или тревожно състояние. Добрата новина е, че излизат нови методи за терапия и лечение, които могат да ни помагат да се справим с проблемите.

И както мнозина предполагат, самите експерти често не могат да смогнат и да обърнат достатъчно внимание на всички пациенти.

И ето тук идват на помощ така наречените фитнес зали за психическо здраве (Mental Health Gym). Те са сравнително ново явление и за тях се говори от около пет години. Сесиите могат да се провеждат както във физически помещения, така и онлайн.

Предлагат най-различни методи за подобряване на психическото здраве - от уроци, поддържащи сесии, упражнения и за ума, и за тялото, или лечение.

А най-хубавото е, че терапиите могат да са както индивидуални, така и групови, при това по предварително зададена тема. И точно това е най-ценното им, защото са чудесен вариант за онези, които все още не са готови за интимността, която предлага срещата на четири очи с психоаналитик.

Можем да се включим, дори и да не изпитваме неистова нужда от специализирана помощ, а просто защото се вълнуваме от даден проблем в момента и искаме да усвоим някоя и друга изпитана практика, преди да е станало късно.

Някои фитнес зали за психическо здраве подхождат по-комплексно и съчетават както групови часове за подкрепа, така и терапия с психоаналитик в комбинация с физически упражнения. А те оказват не по-малко влияние върху начина, по който се чувстваме./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448