Джулс Максуел от Dead Can Dance раздава автографи в София

Любопитно 14.05.2022 17:15 Снимка: ДНЕС+

Джулс Максуел от Dead Can Dance раздава автографи в София

Британският театрален, танцов и филмов композитор Джулс Максуел раздава автографи върху копия от новия си албум „Cycles” в събота в София.

През последните години Максуел свири на клавирните инструменти в турнетата на популярната от 80-те години австралийска даркуейв група Dead Can Dance, в която участват звездите Лиса Джерард и Брандън Пери. Легендарното дуо излиза на сцената на НДК в столицата на 14 май, заедно с Максуел и още шестима музиканти.

Британецът ще подписва копията от „Cycles” в 13 часа в магазин The Records Center.

„Cycles“ е изискан албум с медитативна инструментална музика. Той е тих и завършен по природа, но е и дълбоко атмосферен и драматичен на моменти. Издаден от базирания в Берлин лейбъл „Ghost Palace“, той идва като ограничено двойно винилово издание, което включва неговия предшественик „Nocturnes“ като бонус диск. Тайната на музиката на Максуел е, че нейната простота позволява на слушателя да съзерцава по-дълбоко и по този начин да открие свят на детайли и сложност.

Джулс Максуел е мултиинструменталист, композитор и автор на песни. През май 2021 г. той издаде аплодиран от критиката албум с Лиса Джерард, озаглавен „Burn“. Максуел е съавтор на 4 песни за албума „БууЧииМиш“ на „Мистерията на българските гласове“ и е създал саундтраци за модерни танци за Wayne McGregor, Cathy Marston, Vincent Dance Theatre, Bern Ballet, Skanes Dansteater Malmö, Jasmin Vardimon и Candoco Dance Company. През 2019 г. дебютната му опера „Изгубеното нещо“ беше представена в Кралската опера Ковънт Гардън в Лондон. Автор е на студийните албуми Songs From The Cultural Backwater (2018) и Nocturnes (2021). 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648