Джесика Алба и сексизмът в Холивуд

Любопитно 15.09.2021 18:16 Снимка: ДНЕС+

Джесика Алба и сексизмът в Холивуд

Джесика Алба е сред звездите, които често говорят за личния си живот. Наскоро тя сподели, че посещава психотерапевт заедно с дъщеря си, а тези дни разказа за първите си стъпки в Холвуд.

Пред FOX28 звездата от сериала L.A.'s Finest споделя, че в началото на бляскавата си кариера въобще не са я приемали като сериозна актриса. И подобно на много други нейни колежки, сред които и Кийра Найтли, също е била жертва на сексизма в индустрията.

"Винаги съм искала да се отнасят с мен по начина, по който виждам да се отнасят с мъжете", започва откровения си разказ Джесика Алба.

И дава пример с безбройните моменти, в които идеите на мъжете за даден герой или история били приемани почти винаги и обсипвани с комплименти от типа на "О, колко си умен!", за разлика от тези на жените.

Актрисата уточнява още, че от дамите по презумпция не се е очаквало да проявяват подобен ентусиазъм. Когато това се случвало, поведението им било считано за агресивно. Представителите на силния пол обаче изглеждали "напористи и силни".

По-лошото обаче е друго. Това нечестно отношение остава трайни следи в съзнанието на Джесика Алба и тя дълго не вярва, че е способна да постигне повече и да възприема себе си като "безстрашна и трудолюбива".

Днес Джесика Алба може да се похвали не само със завидна актьорска кариера, но през 2012 г. създава уелнес компанията The Honest Company, която се оценява на десетки милиони./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448