"Дразниш ме!": 10 мъжки сексуални навика, които дразнят жените

Любопитно 13.09.2021 10:14 Снимка: ДНЕС+

"Дразниш ме!": 10 мъжки сексуални навика, които дразнят жените

Не само жените са способни качествено да се държат "неадекватно" - мъжете не им отстъпват по нищо в тези умения

Навик 1: Мъжът не си събува чорапите по време на секс

Лидер в ненавистните на жените „дребни“ мъжки секс-провинения. Почти всяка жена, която попитате, ще спомене този навик. Обикновено жените се питат, толкова ли допринасят за мъжкото усещане за топлина и уют чорапите му, че не посяга да ги махне? Какво тласка мисленето им и кара мъжете да се хващат като удавник за сламка, само и само да не събуят двете нещастни парчета плат от краката си?

Навик 2: Презастраховане без необходимост

Вероятно мъжете смятат, че жените по-малко държат на безопасния секс, защото иначе няма логично обяснение на параноичното поведение, което понякога може не само да е смешно, но и абсолютно безполезно. Не е нужно много – просто да не се стига до крайности. Да, всички сме наясно, как се наричат мъж и жена, които като средство за контрацепция използват прекъснатия полов акт (за онези, които не знаят – родители се наричат).

Но същото се отнася и за два, три и повече презервативи, поставени едновременно. Красноречив пример, че не винаги важи правилото „колкото повече, толкова по-добре“. Освен това, мъже, замисляли ли сте се, как жената приема прекъснат полов акт, ако двамата сте отдавна заедно, тя пие контрацептивни таблетки по схема, а вие категорично отказвате да ползвате презерватив? Подсказваме ви: не само недоверие, а и цялото усещане за нещо недовършено се стоварва върху партньорката ви.

Навик 3: Да не чуват желанията на жената и да правят нещата, както на тях им харесва

Навик, който дразни не само в секса, но и във взаимоотношенията като цяло. Мъжката и женската сексуалност може и да се различават, но не все пак са от една планета, а не от две различни. Банално често срещана ситуация: той свършва, но жената не е преминала през своя оргазъм. И какво следва? Да, яростно нахвърляне с пръсти да се търси прословутата G-точка. Не нежното и внимателно продължение на нещата, за да постигне и жената своето върховно удоволствие, а агресивното „копаене“ с пръст в най-интимните ѝ места. Това е болезнено изживяване. А когато все по-често на жената ѝ се налага да напомня, че ласките с ръка трябва да са по-нежни, у нея започва да се формира досада и раздразнение.

Навик 4: Набегом в банята!

Не, не за посещение на банята след секс, което е здравословна и естествена манипулация. Става дума за това, че мъжете често забравят, че сексът е за двама и жената до тях не е гумена кукла, която след употреба може да бъде прибрана в шкафа до следващото ползване.

Много мъже се оказват маниаци на тема хигиена. Буквално в момента, в който свършат, зарязват партньорката си и бягат в банята. Жената не само има право да се чувства обидена от такова поведение – все пак допреди секунди двамата са били в интимни занимания и е най-малкото нетактично, ако мъжът хукне на секундата „да я отмива“ от себе си.

Да не говорим, че такива мъже пропускат най-сладките моменти на ласките и прегръдките след качествен секс.

Навик 5: Постоянно да задава въпроса „свърши ли“?

Оргазмът не е смисълът на секса и дори ако жената не го преживява при всеки полов акт, то светът няма изчезне. Обаче… не – мъжете все по-често смятат, че или всичко, или нищо!

Затова някои с упоритостта на мастит разследващ полицай питат по сто пъти: „свърши ли? Честно – свърши ли?“ Най-често такива разпити развалят настроението и на двамата, защото отговорът „не“ кара мъжа да се чувства длъжен да направи и още нещо (а жената може просто да не иска повече), или напротив – да го остави с усещането, че е непълноценен любовник, който не може да достави удоволствие на любимата си.

Навик 6: Да изненадват

Всички обичат изненадите. Всъщност – не е така. Казано по-просто, някои неща следва да се договарят предварително. Особено, ако нещата опират до физическа сила. Да, говорим си за желанието на много мъже „да добавят люто“ в сексуалните игри. Така че, по-добре е от самото начало да се договорят границите. Защото не всяка жена си пада по това, докато правите нежен секс, да получи истински силен шамар по дупето.

Навик 7: Мързел

Никой не обича мързеливците, а мързеливците в леглото – съвсем не са желани. Но сред мъжете все още има „екземпляри“, които са фокусирани изключително върху личното си удоволствие. Проблемът на такива мъже е, че жените много бързо ги усещат и малцина се съгласяват да бъдат „прислужници“ в сексуален аспект.

Ако той просто се съблече, изтегне се по гръб в леглото и заяви, че си пада само по пози, когато жената е отгоре, дали няма да се натъкне на същото толкова отмерените действия на жената, която изтягайки се по гръб до него отвърне, че и тя си пада само по „мъжът отгоре“?

Навик 8: Да се изживява като „къртач“

Тук става дума едновременно за две характеристики: продължителност и разнообразие. И по-точно – за липсата на второто. По всяка вероятност, „стенобитното оръдие“ не е временен порив на страст, а буквалното му жизнено кредо. Мъжете-„къртачи“ не чуват и не слушат никого: те просто къртят. И къртят. И къртят. У тях твърдо се е заселило убеждението, че ако достатъчно дълго „къртят“, то жените няма как да не получат оргазъм (че какво друго им остава в такава безизходица?), а после той ще има повод да зададе сакралния въпрос: „Свърши ли?“ и… доволно да заспи.

Добрата новина е, че до съзнанието на „къртачите“ също може да бъде достигнато с прости думи, за да им се обясни, че позата може да е различна от мисионерската или „кучешката“, и че секс може да се прави и за по-малко от три часа еднообразно „къртене“.

Навик 9: Постоянното говорене

Тук нещата опират до максимата, че на вкус и цвят… всички моливи са различни. Едни харесват „мръсните приказки“, други предпочитат тишината на стенанията и мълчаливото съсредоточаване.

Разбира се, че повечето жени харесват да чуят някоя пиперлива фраза, но едва ли са много онези, на които им харесва да бъдат заливани от порой от въпроси: Харесва ли ти така? Кефиш ли се? Кажи ми, какво искаш да правя? Усещаш ли как влизам в теб?... (Свърши ли? е за „десерт“).
Изглежда много мъже се подвеждат по максимата, че „жените обичат с ушите“, която метафорично им намеква за други неща. Но е неоправдано, че забравят колко често упрекват жените, че „не млъкват“ в такива важни моменти, като гледането на футболен мач.

Навик 10: Да се представят за „секс машина“

Мъжете-„секс машини“ лесно могат да се конкурират с „къртачите“. Да, техниката на изпълнение може и да е по-различна, но по същество онова, което вършат, е същото.

„Секс машините“ не предполагат само едно качество, а цял комплект от характеристики. Жените, случили на подобен мъж, остават с впечатлението, че участват в кастинг на някакъв порно сериал. Мачовците се мажат с кремове и масла, за да им блестят телата, ахкат и пъшкат така, че се чудиш дали не ги е сковала някоя ревматична болка. Да не говорим, че така подхвърлят любовницата си, постоянно намествайки я във всевъзможни неудобни пози, че горката жена нерядко се чувства в ролята на пиле, печащо се на грил.

Един път на година това може и да минава за забавно, но когато целият ти сексуален живот всеки ден предлага бурна надпревара със „секс машина“ в препускане към неизвестна цел… Не, по-добре – не!

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448