Диетолог: Отслабва се лесно не преди, а през лятото

Любопитно 17.07.2020 08:40 Снимка: ДНЕС+

Диетолог: Отслабва се лесно не преди, а през лятото

Диетолог обясни защо не трябва да насилваме тялото си да загуби килограми преди лятото.

Отслабването е не-стресово за организма ни през лятото, а не преди него, каза д-р Михаил Гинзбург, директор на изследователския институт по диетика и диетотерапия в Русия. В интервю за радио „Спутник“ той обяснява защо отслабването е по-устойчиво и лесно в горещия сезон.

„Определено трябва да отслабна на всяка цена преди лятото“ - това е популярна и натрапчива мисъл сред онези, които планират почивка на плажа. Въпреки това, не всеки може да постигне желаните резултати през зимата или пролетта, защото при по-ниски температури тялото се нуждае от повече енергия и е доста проблематично да се ограничи храната. Но през лятото самото време допринася за свалянето на излишните килограми, казва е Михаил Гинзбург.

„В горещината по някакъв начин „изсъхваме”. Количеството вода, което носим в себе си, естествено намалява. Обикновено теглото намалява просто заради топлината, а не поради някакви специални усилия. Хората в жегата губят килограм и половина тегло просто без да усетят", заяви диетологът.

Освен това в горещината е по-лесно да отслабнете, защото апетитът забележимо намалява, отбеляза специалистът./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931