Любопитно 18.02.2023 12:14 Снимка: ДНЕС+
Диетолог: Как да приготвим месото по най-здравословния начин?
Варено, печено, пушено, сушено или осолено месото безапелационно заема важно място на трапезата ни и е част от нашето меню. Но дискусиите дали е полезно или вредно за човешкото здраве, не стихват.
Според диетолога Михаил Гинзбург яхнията с месо и подправки се счита за най-полезна.
"Месото е по-добре да се задушава, отколкото да се пържи. При пържене винаги се образуват повече така наречените канцерогенни съединения, които причиняват подуване", отбеляза експертът.
Диетологът съветва да добавите подправки като куркума или черен пипер към яхнията, за да направите храната още по-здравословна, предаде dariknews.
"Като цяло трябва да се каже, че месото все още е доста нездравословна храна, така че е по-добре да го замените с пиле или риба. Яжте месо възможно най-рядко", съветва специалистът.
Още по темата
CHF
|
1 | 2.10599 |
GBP
|
1 | 2.24061 |
RON
|
10 | 3.84295 |
TRY
|
100 | 3.87452 |
USD
|
1 | 1.65945 |
Последни новини
- 11:30 Зеленски: Няколко проекта на документи са готови след разговорите в Маями
- 11:21 Защо Асен Василев не може да е Костов, а Ивайло Мирчев не е Бакърджиев
- 11:12 Нанков приветства решението на държавните ВиК в системата на МРРБ да не вдигат цената на водата
- 11:02 Бележка на Епстийн: Нашият президент също споделя любовта ни към млади, сочни момичета
- 10:53 Германия възобнови депортациите към Сирия след почти 15 години прекъсване
- 10:43 АИКБ: Сивата икономика на България се свива до 20%
- 10:34 Тръмп подкани венецуелския лидер Мадуро да подаде оставка
- 10:24 За трапезата на Бъдни вечер - традиционни рецепти за празника