Диетолог: Как да приготвим месото по най-здравословния начин?

Любопитно 18.02.2023 12:14 Снимка: ДНЕС+

Диетолог: Как да приготвим месото по най-здравословния начин?

Варено, печено, пушено, сушено или осолено месото безапелационно заема важно място на трапезата ни и е част от нашето меню. Но дискусиите дали е полезно или вредно за човешкото здраве, не стихват.

Според диетолога Михаил Гинзбург яхнията с месо и подправки се счита за най-полезна.

"Месото е по-добре да се задушава, отколкото да се пържи. При пържене винаги се образуват повече така наречените канцерогенни съединения, които причиняват подуване", отбеляза експертът.

Диетологът съветва да добавите подправки като куркума или черен пипер към яхнията, за да направите храната още по-здравословна, предаде dariknews.

"Като цяло трябва да се каже, че месото все още е доста нездравословна храна, така че е по-добре да го замените с пиле или риба. Яжте месо възможно най-рядко", съветва специалистът.

CHF CHF 1 2.00187
GBP GBP 1 2.27939
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62978
USD USD 1 1.81667