Барак Обама, COVID-19, рожденият му ден и партито на остров Мартас Винярд

Любопитно 03.08.2021 18:00 Снимка: ДНЕС+

Барак Обама, COVID-19, рожденият му ден и партито на остров Мартас Винярд

Утре, 4 август, Барак Обама навършва 60 години. Очаква се на партито, което ще се състои този уикенд, да го уважат около 700 души. И всичко това на фона на нарастващите случаи със заразени с делта варианта на COVID-19.

Естествено, предстоящото масово струпване на хора предизвика редица коментари на неодобрение от опозиционния политически лагер, особено от страна на републиканците.

Според анонимен източник на AFP, светското събитие ще се проведе на луксозния остров Мартас Винярд, в щата Масачузетс. И ще бъдат спазени съответните указания за безопасност на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), най-важната здравна агенция в Щатите.

Всички гости ще трябва да бъдат ваксинирани и да покажат отрицателен тест за коронавирус. Партито ще е на открито, а в затворените помещения ще присъства "координатор на Covid", чиято роля не се уточнява, но можем да предположим.

Въпреки предприетите мерки, в социалните медии веднага се появиха коментари в духа на критиката, която отправи републиканският конгресмен Джим Джордан.

Джордан е верен симпатизант на наследника на Обама - Доналд Тръмп, и се пошегува в Twitter, че "ако това беше рожденият ден на президента Тръмп", демократите щяха да определят организирането на подобно събитие като "безразсъдно". Или да го сравнят с "убийство на хора".

Настоящият държавен глава Джо Байдън, който беше вицепрезидент на Обама, не се очаква да присъства./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648