Арнолд Шварценегер: Продуцентът на „Зов за завръщане“ не ме искаше

Любопитно 10.06.2020 15:52 Снимка: ДНЕС+

Арнолд Шварценегер: Продуцентът на „Зов за завръщане“ не ме искаше

Звездата от „Зов за завръщане“ (“Total Recall”) Арнолд Шварценегер разкри, че продуцентът на оригиналната продукция от 1990 г. не го е искал в главната роля.

72-годишният актьор, който изигра строителният работник и таен агент Дъглас Куейд в научно-фантастичния блокбастър, разкри, че Дино де Лаурентис не го е смятал за подходящ за ролята, след като са работили заедно над „Конан Варварина“.
Филмът се оказа истински хит и с него Арнолд се наложи като едно от най-специфичните и разпознаваеми лица в Холивуд. След неговата премиера вратите за Арни в киноиндустрията се отвориха широко.

Актьорът сподели: Де Лаурентис ми каза: „Шварценегер, ти си Конан. Не ми харесва да си в „Зов за завръщане“. Искам Джеф Бриджис“.
Продуцентската компания на Де Лаурентис обаче фалирала, което означавало, че проектът, който бил почти десетилетие в негови ръце, вече бил на разположение.
След като се обърнал към продуцентите Марио Касар и Андрю Ваня, Шварценегер се срещнал с режисьора на „Робокоп“ Пол Верховен и те успели да продължат с филма.

Размишлявайки за първата им среща в ресторант, той каза: „Мислех, че тази идея да бъда машина и всички тези неща бяха нещо съвсем ново в киното. Беше толкова творчески и наистина й се посветих изцяло. Беше просто брилянтно. Спомням си, че си мислех: “Трябва да отида при него и просто да му кажа колко много ми харесва този филм.”

Двамата се съгласили, че трябва да работят заедно, и след като правата върху кратката история на Филип К. Дик „Ние можем да си спомним всичко вместо вас“ – на основата, на която е адаптиран „Зов за завръщане““ – били налице, останалото е история.

Верховен добавя: „Ние се ръкувахме, Арнолд и аз, след което си казахме: „Ще направим това“. И това беше. Не ставаше дума за пари или нещо друго. Просто се погледнахме и повярвахме, че Марио може да го финансира и че Арнолд и аз сме добър екип.” /БГНЕС

CHF CHF 1 1.81062
GBP GBP 1 2.29841
RON RON 10 3.97421
TRY TRY 10 1.93698
USD USD 1 1.6565