Apple Car - колата пристига през 2025 г. без волан и педали

Любопитно 19.11.2021 18:52 Снимка: ДНЕС+

Apple Car - колата пристига през 2025 г. без волан и педали

Без волан и педали ще се появи първият електромобил на Apple още през 2025 г., съобщи Bloomberg в края на седмицата.

От доклада също така става ясно, че колата, която Apple нарича Project Titan, ще може да се движи без никаква намеса от човешка страна.

Първоначално обявеният период за създаването на Apple-мобила бе в диапазона на пет до седем години, но ето, че Тим Кук и хората му някак се успели да го скъсят до около четири от днешна дата. 

Новината се прие от пазарите като ясен знак, че проектът се развива успешно и доведе до незабавен скок в акциите на компанията с 3% и нов рекорд за цената им - 158.40 долара за акция. 

От разкритията на Bloomberg научаваме, че чипът за автономно управление е готов и по него са работили същите хора, които са разработвали и чиповете в iPhone, iPad, Mac и т.н.

Той е определян като най-мощният чип, създаван от Apple до момента, което звучи доста обещаващо. 

Именно технологията за автономно навигиране и управление е това, което в момента отличава сегашния лидер Tesla и й дава отчетлива преднина пред останалите на пазара.  

Крайната цел на Apple е да превърне автомобила си в своеобразно продължение на хола ни, в което всички седалки са обърнати една към друга, като столове около маса, но вместо маса в центъра е поместен футуристичен iPad.

Все още обаче знаем доста малко за дизайна и способностите на автомобила, като за момента разчитаме само на концептуални и компютърно генерирани кадри.

Изтеклите до момента данни за него обаче не оставят никакво съмнение, че ще е безупречен и има шанс да превърне Apple в достоен конкурент на Tesla. /lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448