Анджелина Джоли, Брад Пит, бракоразводното дело и отстраняването на съдия Удъркърк

Любопитно 26.07.2021 15:12 Снимка: ДНЕС+

Анджелина Джоли, Брад Пит, бракоразводното дело и отстраняването на съдия Удъркърк

В края на май стана ясно решението на съда по въпроса за попечителството над непълнолетните деца на Анджелина Джоли и Брад Пит. Съдът одобри желанието на Брад Пит за споделено попечителство.

Малко преди това Анджелина се ядоса на съдията по делото Джон Удъркърк, защото не пожела да изслуша децата, готови да свидетелстват срещу баща им, и поиска той да бъде отзован.

Радостта на Брад Пит от решението по делото обаче е била кратка. Апелативен съд в Калифорния постанови, че съдия Удъркърк се е възползвал финансово от отделна дейност при адвокатите на Брад Пит, без да разкрива този факт.

Поради тези причини той отсъди в полза на Анджелина Джоли, която смяташе, че съдия Удъркърк трябва да бъде отстранен. Това е "етично нарушение", което може да постави под съмнение "способността на съдията да бъде безпристрастен", каза съдът, което си е истинска победа на Анджелина Джоли.

Това решение бележи връщане към началната точка на делото, което ще трябва да започне пред нов съдия.

Говорител на Пит каза, че решението се основава на технически проблем. "Фактическите доказателства", които накараха съдия Удъркърк да постанови решението си за задържане през май, не са се променили, каза говорителят. 

Представителите на Джоли тепърва ще коментират решението от петък./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448