Алиша Кийс, Krucial и какво преживява звездата от хита й „Fallin“ до новия албум Homecoming

Любопитно 27.05.2021 19:15 Снимка: ДНЕС+

Алиша Кийс, Krucial и какво преживява звездата от хита й „Fallin“ до новия албум Homecoming

Алиша Кийс е сред малкото прочути изпълнителки, които могат да се похвалят с цели 15 статуетки Грами. Набира популярност с хита "Fallin" от 2001 г. и вече 20 години е име на световната музикална сцена. Но пътят й към славата невинаги е бил лесен.

От Bustle се срещат с Алиша Кийс по повод 20-годишнината от дебютния й албум Songs in а Minor. В интервюто 40-годишната изпълнителка разказва как започва звездната й кариера, кой я пази от "тъмната страна" на индустрията и какво я вълнува в момента.

Казва, че започва да композира, когато е едва на 14. Тогава разбира и какво означава писането на музика за нея. Спомня си, че прекарва времето си, като се мотае по улиците на Ню Йорк, обикаля всеки влак, всеки блок в "Харлем", из целия град.

В този момент се чувства доста самотна, но пък успява да забележи света около нея и да го изрази в чувства и емоции. Успява да ги сподели в песни, след като през 1998 г. се запознава с продуцента Кери Брадърс Джуниър, по-известен като Krucial, и две години по-късно подписва договор с J Records.

Година по-късно, през 2001 г, излиза хитът й "Fallin". "Това беше песента, към която всички гравитираха, но в същото време не звучеше като нищо друго, затова и много хора не я разбраха", спомня си Алиша. Всичко се променя след забележителното й представяне на живо от Кийс в шоуто на Опра Уинфри. Останалото е история.

Споделя още, че е била заобиколена от силни мъже, които са й показали как да отстоява себе си и са я предпазили от "тъмната страна" на индустрията.

И за пореден път споменава името на продуцента Krucial, с когото и днес са близки приятели. Благодарна му е, защото я е защитавал от редица "недобронамерени" хора, особено в началото на звездната й кариера.

"Без значение на каква възраст сте, никой не ви познава по-добре от вас" - до този извод стига Кийс и това е мисълта, която й дава сили - от майчинството до музиката, както и за предстоящия й нов албум Homecoming./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648