Актьорът Идрис Елба разкри, че няма да е новият Джеймс Бонд

Любопитно 14.02.2023 17:06 Снимка: ДНЕС+

Актьорът Идрис Елба разкри, че няма да е новият Джеймс Бонд

Актьорът Идрис Елба разкри, че ще продължи да бъде измъченият детектив Джон Лутър, а не Джеймс Бонд, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Той говори в Дубай по време на Световна правителствена среща на високо равнище, като се включи в дискусиите дали ще влезе в ролята на прочутия британски шпионин на писателя Иън Флеминг.

Те се активизираха, след като стана ясно, че Даниъл Крейг е в ролята на Бонд за последен път в 25-ата продукция от франчайза, наречен "Смъртта може да почака".

Запитан за предстоящия си филм, базиран на британския сериал "Лутър", Идрис Елба ясно каза, че няма да играе агент 007.

"Много е мрачен", каза той за сериала. "Работим по телевизионното шоу от около 10 години и затова е нормална амбицията ни да го пренесем на големия екран".

"Знаете ли, много хора говорят за друг герой, който започва с "Дж" и завършва с "Б", но аз няма да бъда този човек. Ще бъда Джон Лутър. Това съм аз", обясни Елба.

Продукцията "Luther: The Fallen Sun" трябва да излезе по американските кина на 24 февруари, след което да се излъчва по "Нетфликс" от 10 март. В него също участват Анди Съркис и други актьори от телевизионната поредица.

Елба, който е на 50 години, е известен с различни телевизионни и филмови роли, вариращи от Стрингър Бел в сериала "Наркомрежа" и неотдавнашния филм "Звярът".

През последните седмици Идрис Елба се появи на Световния икономически форум в Давос заедно със съпругата си и получи награда за работата си по продоволствената сигурност в Африка.

Актьорът е и посланик на британската инициатива "Не намушквайте бъдещето си" за борба с престъпността.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993