7 сигнала, че работата ви прави нещастни и е време да я смените

Любопитно 21.11.2020 15:48 Снимка: ДНЕС+

7 сигнала, че работата ви прави нещастни и е време да я смените

Всеки понякога има лоши дни в работа. Но ако се чувствате така от понеделник до петък или често се хващате, че стоите на бюрото си в отчаяние или готови да се разплачете, значи проблемът е по-голям, отколкото смятате.

Според автора на книгата "13 Things Mentally Strong People Don"t Do" Ейми Морин това усещане може да прерасне и да ви накара да се чувствате перманентно зле и дори да доведе до депресия. Business Insider публикува нейния списък със знаци, че настоящата ви работа може би съсипва живота ви.

Не можете да спрете да мислите за работа

Почивните дни и вечерите през седмицата трябва да бъдат за разпускане и прочистване на съзнанието. "Постоянното мислене е свързано с депресия", казва Морин и обяснява, че това не позволява на хората да се наслаждават на малкото си свободно време далеч от работната среда.

Оплаквате се от работата си

Ако наистина не сте щастливи и удовлетворени от работата си, тогава започвате да използвате все повече и повече време и енергия да обяснявате това на близките си хора. "Това е нездравословно и изсмуква силите ви", казва Ейми Морин. А също така може да донесе допълнителен стрес.

Емоциите, свързани с работата, са изключително негативни

Тук може да бъде посочен вътрешният глас, който постоянно казва "Никога не избират мен за повишение" или "Винаги аз се оказвам виновен за проблемите".

Не обръщате внимание на положителните неща в кариерата си

Когато сте тъжни или отчаяни сте склонни да смятате чашата за наполовина празна. "Когато се чувствате зле е лесно да пренебрегнете и всичко положително около себе си", казва авторката.

Появяват се и физически знаци

Депресията не засяга само менталното ви здраве. За някои хора физическото проявление, като болки в стомаха или често главоболие, също са доказателство за такава. В допълнение това може да отслаби имунната система и да ви направи по-податливи на разболяване.

Не искате да ставате от леглото сутрин

Ако работата ви прави нещастни, често вие не искате да станете от леглото, защото това е една стъпка по-близо до нея.

Неделните вечери са тягостни

Неделите обикновено не са толкова продуктивни и удовлетворяващи, когато знаете, че след тях идва работната седмица. А това ви прави нещастни./money.bg

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832