68 ревюта на Седмицата на модата в Милано

Любопитно 22.09.2022 17:39 Снимка: ДНЕС+

68 ревюта на Седмицата на модата в Милано

Седмицата на модата в Милано беше открита с усещане за обновление, съобщи Асошиейтед прес.

Петдневният моден календар на Милано се върна в сряда почти на нивото отпреди края на XIX век с 68 ревюта, 104 презентации и 30 събития, предаде БТА. Появиха се нови дизайнери, включително много цветнокожи, за може би най-разнообразната седмица на модата в Милано досега.

Дизайнерът на дамско облекло на "Фенди" Ким Джоунс сведе обикновено луксозния шоурум на "Фенди" до полиран бетонен под и боядисани стоманени греди и трибуни, за да покаже следващата си колекция за топлото време. Колекцията пролет-лято 2023 г. е баланс между конструкция, текстура и цвят. Наслояването е ключово за стила на колекцията.

Джоунс наметна асиметрично палто от вълна върху прозрачен топ, и двете в неутрални цветове, запазвайки яркия цвят за ботушите на платформа. Копринените рокли са драпирани, а внимателно изработените сатенени палта са с прорези и завързани елегантно на гърба, като сложна японска панделка.

"Дизел" предложи рядко събитие в модната седмица на открито, с широк достъп за публиката. Моделите дефилираха на подиум под гигантски надуваеми фигури на мъж и жена.

Дизайнерът Глен Мартин предложи и в дамската, и в мъжката колекции ново значение на денима.
Панталоните са смъкнати, с подпъхнат суитшърт без ръкави. Прозрачни топове са оцветени в нюанси и ефект на деним, носени върху къси панталони с обувки на висок ток, също от деним. Мъжки модел бе в тренч с двойна качулка, съчетан с износени панталони и дънкови ботуши.

Самият деним е добре обработен в новаторски нюанси, които навеждат на мисълта за пустинята, както и в ярка палитра от отделни части в оранжево, зелено или розово.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648