6+1 неща за секса, за които мъжете се надяват, че жените са наясно

Любопитно 01.12.2020 11:44 Снимка: ДНЕС+

6+1 неща за секса, за които мъжете се надяват, че жените са наясно

Знаете ли, какво най-много привлича мъжките погледи по време на секс?

Разбиранията за секса при мъжете и жените се различават, това е ясно на всеки. Ако обобщаваме, то за жените той е по-скоро строго интимно преживяване, свързано повече с емоционалното, отколкото с физическото му измерение. При мъжете уж е обратното – предпочитанията им са диктувани предимно от физическият акт, а чувствената страна е на заден план.

Както всички обобщаващи твърдения и тези не са съвсем верни. Оказва се, че мъжете преживяват секса много емоционално, особено когато го правят с жена, с която връзката се гради на обич и на която държат.

Рядко ще чуете мъж да приказва по темата. Още по-малко са склонните с охота да споделят всичко, което мислят и чувстват. Уви, ироничното е в това, че подобно поведение често е причина за неразбирателства в леглото между силния и нежния пол.

Да се опитаме да открием къде нещата не съвпадат. Какво всъщност искат мъжете в секса? Кои са нещата, които тайно очакват жените да разберат, но не им достига смелост, за да изкажат на глас?

Да започнем с това, че мъжете искат да бъдат хвалени

Егото при мъжете е така устроено, че се нуждае от стимулиране, за да се проявява и извисява. Няма мъж, който да не очаква половинката му да го похвали. Всеки мачо иска да чуе, да знае, че жената до него му се възхищава и че цени усилията му – не само в ежедневието, а и в заниманията насаме без дрехи. Това го кара да е още по-всеотдаен и сексът става още по-страстен.

Има мъже, които се страхуват от интимността

Не си мислете, че мъжете са лишени от чувствителност по темата секс. Напротив, както при жените, така и при силния пол емоциите пораждат и притеснения. Грешно е схващането, че в главите на мъжете всички мисли са постоянно за секс и се чувстват идеално в леглото, за разлика от жените, които се чудят какво да не харесат в телата си. Мъжете в не по-малка степен имат притеснения от интимен характер и не всички са пряко свързани с представянето им в сексуален план. Душевните терзания и чувството за несигурност е присъщо на представителите на силния пол и някои са с много висока емоционална ангажираност. Мъжете се радват, когато усетят, че жената до тях е разбрала тази особеност.

Докосването – и мъжете го обожават

Вероятно ще е учудващо да разберете, че мнозина жени приемат, че едва ли не в любовните ласки само те трябва да са страната, която следва да бъде галена, докосвана и възбуждана. Всеки мъж има нужда от същото, при това – колкото повече, толкова по-добре.

Мъжете искат да знаят, че жените са наясно за сексуалните им фантазии

Хора сме. Всеки от нас в по-голяма или по-малка степен има своите сексуални фантазии. Важното е да се научим на толерантно поведение спрямо фантазиите на останалите. За жените е важно да приемат партньора си с неговите „щения“, да не го съдят за вихрещите се във въображението му картини, ако разберат за неговите интимни тайни. Нима не е по-лесно и приятно да се потърси разнообразие в сексуалния живот? Жената, която сподели с любимия си и своите сексуални фантазии, всъщност ще получи безценната възможност да изживее онова, за което си фантазира.

Мъжете обичат и да чуват, че жената се наслаждава

Жените би трябвало да са забелязвали тази особеност. Мъжът, когато чува стенанията на партньорката си по време на секс, се превръща в още по-страстен любовник. Но ако не сдържате и думите си, дами, то тогава възбудата на партньора ви ще достига до върховите си нива. Отпуснете се, дайте свобода на гласа си и се наслаждавайте на резултата. Ако щете, мислете за мъжете като за неориентирани деца, които следва да бъдат напътствани. Ще ги накарате не само да проявят майсторство в сексуалната игра, но и ще погалите егото им.

Бъдете честни, мъжете искат това

Жени, не прекалявайте с горното. Ако прекрачите границата и превърнете еротичните приказки по време на секс в безкраен поток от думи, може да предизвикате обратния ефект. Мъжете не искат да бъдат лъгани, нито желаят изкуственото театрално поведение в такива моменти. По-добре не се престаравайте и не имитирайте оргазъм. Ако не успявате да го изживеете, просто си го кажете по най-откровения начин. Не само, че ще получите още ласки и желаното „голямо О!“, но ще сте оценена от мъжа.

Един любопитен аспект на мъжката сексуалност – какво обичат да гледат мъжете по време на секс?

Не, разбира се, че не е финала на Шампионска лига. Мнозина, в това число и огромна част от мъжете, ще изберат а/ гърдите на жената или б/ дупето ѝ. И ще сгрешат. Проучвания на сексолози твърдят, че погледите на мъжете по време на секс са приковани в… лицето на партньорката. Насладата от гледката на извивките на женско тяло, формите, движенията – всичко е в полезрението на мъжете по време на интимните ласки. Но онова, което най-много ги вълнува е изражението на жената.

И в това няма нищо чудно, защото по лицето на любимата си най-добре разбират доколко добре се справят с онова, на което са се отдали.

 

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.19761
RON RON 10 4.01336
TRY TRY 10 2.16883
USD USD 1 1.61332