12 причини да правим секс всеки ден

Любопитно 10.06.2021 11:06 Снимка: ДНЕС+

12 причини да правим секс всеки ден

Чувствате се преуморени, изнервени, стресирани? Страдате от липса на сън или високо кръвно налягане? Оказва се, че има редица заболявания, които могат да бъдат излекувани само чрез редовно правене на секс.

1.Намалява стреса

Ако сте имали дълъг работен ден или просто се чувствате претоварени, сексът ще ви помогне да се отпуснете и да намалите стреса. По време на секс телата произвеждат допамин, ендокрин и окситоцин, които в комбинация помагат да се намали стреса. Осен това допаминът, окситоцинът и ендорфините са биохимичната основа на щастието.

2.Приятно упражнение е

Когато се сблъскват с думата "тренировка", много от нас изпадат в ужас. По време на секс телата ни преминават през постоянни физиологични промени, които са равни на едно рутинно упражнение. Темпът на дишане се покачва, а това изгаря калории. Ако правите секс три пъти в седмицата, може да изгорите около 7500 калории на година. Това е равно на изминаването на 120 километра.

3.Помага на имунната система

Двойките, които правят секс два пъти седмично, имат по-високи нива на специфични антитела. По време на акта антигени като имуноглобулин А се освобождават. Доказано е, че те предпазват от обикновената настинка и дори грип.

4.Понижава кръвното налягане

Дори половият контакт да е кратък, може да подобри кръвното ви налягане значително. Доказано е, че сексът намалява диастоличното кръвно налягане.

5.Помага за здравината на сърцето

Когато телата ни горят калории, подобряват и сърдечносъдовата си дейност. 45% от мъжете страдат по-малко от сърдечносъдови заболявания, ако редовно правят секс.

6.Облекчава болката

Ако ви боли глава или страдате от мигрена, сексът може да облекчи болката повече от медикаментите. Хората, които правят секс редовно, изпитват значително по-малко болка, отколкото техните колеги, които нямат полови контакти.

7.Регулира месечния цикъл

Ако вашият цикъл е нередовен, това може да се дължи на напрегнат живот. Сексът намалява стреса и така оказва влияние върху менструалния цикъл.

8.Заздравява тазовите мускули

Жените, които имат силно развити мускули на тазовото дъно имат и повишена чувствителност по време на секс и преживяват по-силни оргазми.

От сексуалните упражнения също могат да се възползват хората с проблеми като еректилна дисфункция и незадържане на урина.

9.Намалява риска от рак

Хората, които редовно правят секс, намаляват шансовете за развитие на рак. Мъжете, които еякулират най-малко 21 пъти на месец, е много по-малко вероятно да се разболеят от рак на простатата.

10.Подобрява съня

Подобно на упражнение, сексът повишава сърдечната честота, което води до релаксация. След оргазъм се отделя хормонът пролактин. Той е отговорен за чувството на спокойствие и сънливост след секса.

11.Подмладява ви

Хората, които правят секс три пъти седмично, изглеждат 10 години по-млади от реалната си възраст.

12.Удължава живота

Благодарение на секса ще добавим години към нашето дълголетие.

Мъжете, които правят редовно секс, живеят два пъти по-дълго от тези, които се скатават в леглото.

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438