В Петрич баща на седмокласничка преби с метална тръба гаджето на дъщеря му

Крими 21.06.2022 14:49 Снимка: ДНЕС+

В Петрич баща на седмокласничка преби с метална тръба гаджето на дъщеря му

Разследване за причиняване на средна телесна повреда се води под ръководството на Териториално отделение - Петрич към Районна прокуратура - Благоевград. 35-годишен мъж е привлечен като обвиняем по делото.

Към момента е установено, че е пострадало 14-годишно момче. То живеело с дядо си в махала в Петрич. Имало връзка с ученичка от 7-ми клас. Родителите на 13-годишното момиче били против отношенията им, съобщиха от държавното обвинение.

В събота младежът бил на събор в село Склаве. Там случайно срещнал момичето и семейството й. Таткото го предупредил да не се занимава с нея, тъй като е малолетна.

Около 23 ч. същата вечер момчето минавало заедно със свои близки покрай дома на гаджето си. По това време баща й бил в двора. Спрели пред къщата, след което последвалиобиди и от двете страни. Таткото на момичето излязъл на улицата със семейството си, носейки метална тръба. Караницата прераснала в сбиване. Първоначално си налетяли майката на девойката и сестрата на младежа. Веднага се намесил и таткото на момичето, като ударил с металната тръба момчето по главата. От удара то паднало. Настанала паника. Пристигнали съседи, които успели да разтърват участващите в инцидента.

Младежът бил откаран в болница в Петрич от свои близки. Направени са му изследвания и е установено, че има полифрагментна фрактура на черепа. Впоследствие той е опериран в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" в столицата.

Бащата е бил задържан и отива на съд. По искане на Районна прокуратура-Благоевград му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването продължава.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648