Убийство в Стара Загора: Трима задържани

Крими 28.06.2020 16:07 Снимка: ДНЕС+

Убийство в Стара Загора: Трима задържани

Трима души са задържани за умишлено убийство и принуда в Стара Загора, съобщиха от МВР. Сред арестуваните са майка и син. За принуда, в съучастие със задържаните, е обвинен и 28-годишен мъж.

Специализираната полицейска операция във връзка със смъртта мъж е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура.

Установено е, че на 23 юни тримата обвиняеми отишли в къща в старозагорски квартал, където живеели 76-годишен мъж и 52-годишният му син.

Тримата обвиняеми се скарали с тях заради забавено пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Те искали да принудят 52-годишния мъж да подпише документа, а в спора се включил и баща му. Обвиняемите му нанесли побой, 28-годишният племенник удрял и сина му, който получил лека телесна повреда. След инцидента не бил подаден сигнал в полицията.

По-късно пострадалият възрастен мъж се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, за да се лекува. Ден по-късно здравословното му състояние се влошило, близките му се обадили в Спешна помощ и повикали линейка. Възрастният мъж бил откаран в болницата, където е установено, че от побоя е получил хематоми на главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, той починал на 27 юни, за което е бил подаден сигнал в полицията.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448