Три възпитателки са уволнени, след сигнали за бити деца в столична детска ясла

Крими 20.06.2022 13:52 Снимка: ДНЕС+

Три възпитателки са уволнени, след сигнали за бити деца в столична детска ясла

Уволниха три възпитателки в столична детска ясла след потвърдени сигнали за бити деца. Родители сигнализират, че за три месеца има три подобни инцидента в 17 ОДЗ "Мечо Пух", съобщи Нова телевизия.

"Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина - в това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък", казаха родители, потърсили медиите за съдействие. Според тях детето им е било удряно и дърпано от възпитател. Има и кадри от въпросната случка, достъп до тях имат само полицията и ръководството на детското заведение.

Родител на момченце разказва, че на 16 юни медицинската сестра му казала, че детето е захапало 4 деца. "Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми, го огледах - видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението", разказа бащата Атанас Йончев.

Според разказа му, на кадрите се вижда как детето е влачено за ръката. "Когато се опитва да избяга, бива влачен по корем. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано - психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци", разказва майката на момченцето.

Кадрите са прегледани в присъствието на зам.-кмета. Други двама родители посочиха, че две други възпитателки също са били уволнени, след проявена агресия срещу децата им. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648