Три обвинения повдигат на каналджията, задържан след гонка в Бургас

Крими 23.11.2022 18:15 Снимка: ДНЕС+

Три обвинения повдигат на каналджията, задържан след гонка в Бургас

Той ще бъде подведен под отговорност за трафик на нелегални мигранти от Мароко, за шофиране след употреба на опиати и за неподчинение на полицейско разпореждане

Три обвинения ще бъдат повдигнати на 44-годишния сириец, който беше задържан след преследване от Жандармерия и полиция снощи в Бургас, информира БНР. Той ще бъде подведен под отговорност за трафик на нелегални мигранти от Мароко, за шофиране след употреба на опиати и за неподчинение на полицейско разпореждане, с което се е опитал да осуети извършването на проверка.

Мухамад Дургаам е със статут на кандидат за бежанец и живее в бежанския център в Харманли. Той е представил документи за самоличност от островната държава Сейнт Китс и Невис и британска шофьорска книжка. Бежанците от Мароко, които е качил в джипа си, са влезли в страната от Турция. Те са искали да стигнат до София.

Какво наказание се предвижда за извършените 3 престъпления обяснява говорителят на Районната прокуратура в Бургас Зорница Щърбева:

„Ако бъде признат за виновен и по трите престъпления, съдът ще направи т.нар. „кумулация“. Ще наложи едно наказание, най-тежкото сред определените такива. Най-тежкото е затова, че е подпомагал преминаването на чуждите граждани. Това е лишаване от свобода за срок от една до шест години и глоба от пет до двадесет хиляди лева. Към настоящия момент, той все още не е разпитан в качеството на обвиняем.“

При полицейското преследване снощи Мухамад Дургаам е карал колата в насрещното движение и е преминавал на червен светофар, което е отежняващо вината обстоятелство, защото е застрашил живота на много хора.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648