Стоян Мавродиев дава на съд Димитър Ламбовски заради рекет

Крими 13.08.2020 13:27 Снимка: ДНЕС+

Стоян Мавродиев дава на съд Димитър Ламбовски заради рекет

Гръцки адвокати от две седмици работят по случая

Бившият изпълнителен директор на Българската банка за развитие /ББР/ Стоян Мавродиев обяви в отворено писмо до медиите, че дава на съд Димитър Ламбовски заради поискан рекет в особено големи размери. Мавродиев е наел гръцки адвокати, които от две седмици работят по жалба за изнудване, като вече са събрани доказателства за отправени заплахи към Мавродиев от бившия депутат от НДСВ Ламбовски.

Името на Ламбовски доби популярност след живо излъчване на протеста на Орлов мост. Тогава Ламбовски докладва на лидера на "Да, България" Христо Иванов за разговор с Маджо.

Ето какво писмото до медиите на Стоян  Мавродиев:

Обръщам се към вас по повод клеветническата кампания, подета срещу мен от Димитър Ламбовски с цел да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо.

След огромния публичен конфуз за председателя на партия "Да, България" и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпространени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина!

Не притежавам къща в Гърция и това лесно може да се провери в имотните регистри на страната. Наети от мен гръцки адвокати работят от две седмица по жалба за изнудване срещу Димитър Ламбовски. Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен - за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици.

Тъй като мястото на престъпното деяние е в Гърция - искът ми е адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция.

В момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, ще ви информирам с всички подробности. Български адвокати ще подадат жалби в българската прокуратура срещу медиите, позволили си да тиражират анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286