Стефан Шикеров ще е в ареста за раждането на бебето си, полицай го видял да пали буса

Крими 19.11.2023 17:59 Снимка: ДНЕС+

Стефан Шикеров ще е в ареста за раждането на бебето си, полицай го видял да пали буса

Полицай е видял как Стефан Шикеров пали буса на жандармерията и след това го е задържал. Това стана ясно в Софийския градски съд.

Там от прокуратурата поискаха Шикеров да остане за постоянно в ареста. Изтъкнаха, че има пряк очевидец на палежа, който не е изпускал от поглед Шикеров.

Той отрече да е палил буса. "На същия ден, 16 ноември, съпругата ми имаше рожден ден. Реших да й взема подарък от центъра. Така стана, че попаднах в протеста. Нещата ескалираха и виждах, че няма как да присъствам на подобно нещо и че ще си тръгвам."

Качих се на църквата "Св. Седмочисленици" на превозно средство. Стигнах до "Граф Игнатиев" и там ми казаха да изчакам. Жандармерист ми направи знак, че мога да мина. Той ми каза: "Момче, дай си документите". Поиска да отида при тях и се започна бой. Няколко човека ми хвърлиха вината - "Ти ли палиш". Караха ме да се подписвам, вместо да ме прегледат.

Не съм хвърлил и прашинка към този бус. Аз, дето се вика, сега се научих печката да си паля.

Искам по-лека мярка и да видя как се ражда детето ми. Как ще му кажа един ден, че съм бил в ареста, когато се е раждало? Аз това не мога да си го представя", каза пред съда Стефан, чиято съпруга е бременна в 9-ия месец.

Съдът го остави в ареста. Шикеров може да обжалва пред Софийския апелативен съд. Ако бъде признат за виновен за палежа, Шикеров може да получи от 3 до 10 години затвор. 

CHF CHF 1 2.07054
GBP GBP 1 2.28085
RON RON 10 3.9386
TRY TRY 100 6.27619
USD USD 1 1.81583