Старт на делото за смъртта на Милен Цветков: Разпитаха приятелката на Кристиан Николов

Крими 23.02.2021 12:16 Снимка: ДНЕС+

Старт на делото за смъртта на Милен Цветков: Разпитаха приятелката на Кристиан Николов

Симона Цанкова твърди, че Кристиян правил изкуствено дишане на журналиста

С разпит на свидетели в Софийски градски съд (СГС) започна по същество делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков.  В зала бе извикана Симона Цанкова, приятелката на Николов. Извикан бе и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, който обаче не се яви. Симона и Георги бяха обвинени затова, че съзнателно са скрили истина относно наказателното производство срещу Кристиан, за което им  беше им наложена и гаранция от по 10 хиляди лева.

Пред съда Симона Цанкова разказва, че деня преди фаталната катастрофа е решила да празнува рождения си ден. За целта решили да си направят пикник на Витоша. Отишли там с компания, но полицаи ги видели. Обяснили им, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиян и продължил да след полунощ. Всички употребявали алкохол, съобщи БНТ.

След като изпил пореден шот, Кристиян споделил на Симона, че се почувствал странно. След това Кристиян пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал по време на сесии.

Цанкова твърди още, че след удара видяла, че Кристиан се опитвал да помогне на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на Милен. Правил му и изкуствено дишане. Твърди, че само един път преди години видяла Кристиян да пробва да пуши марихуана, но не му харесало.

Припомняме, че на  18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Николов. 

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от младежа, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества. 

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832