„Симпатизант“ пратил на Божков снимките на прокурор Ангел Кънев

Крими 25.06.2020 14:16 Снимка: ДНЕС+

„Симпатизант“ пратил на Божков снимките на прокурор Ангел Кънев

„Снимките са изпратени от симпатизант. Дали е следил или не Кънев, няма как да знам.“ Това написа обвиняемият Васил Божков във Фейсбук след острата реакция от страна на прокуратурата. Сутринта Божков пусна снимки на наблюдаващия прокурор по делото срещу него Ангел Кънев. Видно е, че кадрите са заснети без знанието на магистрата.  Божков обвини прокуратурата в „притискане на НАП“.

Днес Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) се събра извънредно и прие декларация срещу действията на Божков. Декларацията ще бъде изпратена до представителите на ЕК у нас, на държавите-членки на ЕС, на САЩ и на Обединеното кралство.

„Радвам се, че ще бъдат сезирани международните институции. Аз вече съм го направил“, отговори задочно Божков през Фейсбук.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, за подбудителство към убийството на четири лица и др.

Бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства. За него и съдружника му Георги Попов има молба от България за екстрадиция./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448