Шефът на СДВР: Димитър Стоянов е отишъл в „Пирогов“ няколко часа след инцидента

Крими 24.04.2024 18:27 Снимка: ДНЕС+

Шефът на СДВР: Димитър Стоянов е отишъл в „Пирогов“ няколко часа след инцидента

Според шефа на СДВР забавянето на журналиста е повече от 4 часа

Журналистът Димитър Стоянов е бил потърсен от полицията в 5-то районно за обяснение след инцидента в кв. „Хаджи Димитър“, но той е заявил, че ще дойде, след като се освидетелства в Пирогов. Доста време се е забавил прегледът като става ясно, че журналистът не е ходил до лечебното заведение. 

„Лицето /Димитър Стоянов/ е установено и му е дадена възможност да се освидетелства при дежурен лекар, след това е задържан и спрямо него е повдигнато обвинение за хулиганска проява и заплаха с убийство“, посочиха на брифинг пред медиите от СДВР.

Сигналът за случката подава на телефон 112 на 22 април 40-годишен мъж, който съобщава, че е заплашен с оръжие и се страхува за живота си. Сигнал е подала също и жената на журналиста.

Според полицията това е рутинен случай, а процедурата е една и съща - задържане и докладване в прокуратурата.

Оттам посочиха още, че конфликтът между двамата замесени ще бъде установен в рамките на досъдебнто производство, което е образувано. „По последна информация конфликтът е бил заради паркомясто в района на улица „Васил Петлешков“, допълниха от СДВР.

По случая са разпитани двама свидетели.

Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен, има разрешително за него, към момента е иззето, допълниха от полицията.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361