Шефът на „Делта Гард“ за Димитър Стоянов от „Бърд“: Обичаше да отсяда в офиса на баща ми и моя офис

Избрано 01.02.2023 17:12 Снимка: ДНЕС+

Шефът на „Делта Гард“ за Димитър Стоянов от „Бърд“: Обичаше да отсяда в офиса на баща ми и моя офис

Журналистът се закани да отговори със съдебно дело за клевета

Журналистът Димитър Стоянов от сайта „Бърд“ е бил чест гост в офисите на „Делта Гард“. Това сподели Димитър Спасов, собственик на охранителната фирма.

„Навремето, разполагаше с цялото време на света и обичаше да отсяда в офиса на баща ми, Спас Спасов и моя офис, на Делта Гард. Темите с баща ми бяха на политическа основа, а с мен …. възхищаваше се на начина по който функционира Делта Гард и пътуваше с нашите бусове, за да направи материал за професионализма с който нашите служители опазват малките населени места и приноса ни за сигурността по селските райони, а именно земеделските площи, горските масиви, селата и отношението което имаме към хора в неравностойно положение“, споделя  още Спасов.

Според думите на му, Стоянов е бил уреден на работа от бащата Спас Спасов в „Бивол“, тъй като журналистът много искал да работи там. Освен това е „предлагал услугите си срещу конкурентни на Делта Гард фирми“, а в замяна Спасов е получавал вътрешна информация за процесите в „Бивол“.    

„Многократно съм го приютявал да седне на моята маса по време на гала вечери по кикбокс, които той следеше с интерес, тъй като е запален кикбоксьор“, казва още Спасов.

В един момент обаче Спасов „усетил болната амбиция“ на доскорошния си приятел да е известен независимо от всичко. „Морала, етиката и мъжката дума станаха непонятни за него думи и се отдръпнах, като не съм пречил на контактите на баща ми с него. След време си позволих да му дам приятелски съвет, а той пусна жалба за мен в европейска институция и се провъзгласи за жертва. След това тотално отключи някаква фиксация към мен и Делта Гард и започна да си упражнява фантазията“, пише още Спасов. 

„Ако мога да го опиша с няколко думи бих му сложил етикет за кариерист, нагаждач и предател. Това е Димитър Стоянов и неговата рецепта за “уважаван”журналист, част от “независима” медия. Призовавам всички да бъдат изключително бдителни относно така наречените “независими” журналисти или политици определящи се от “добрите сили”. Пътят към ада е постлан с добри намерения…“, допълва още Спасов.

Под поста му се включва и друг приятел на Димитър Стоянов, разочарован от промяната и отношението му. Сотир Трайков споделя, че двамата са били колеги в университета, в студентските години са делили всичко. След това журналистът често му ходил на гости в Германия.

„Усетих след години, че се е променил и е станал един нагъл, лицемерен и лъжлив до мозъка на костите си човек! Платен журналист на разни грантове и послушник на Американското посолство! Прекратих преди 4 години всякакви контакти с него! Той сам си призна пред мен на четири очи откъде получава финансирания да стои и да живее по половин година в Германия на хотел и пълна издръжка и как точно обиколи цяла Европа по семинари и симпозиуми, като последният през 2019 - та пак беше тук в Хамбург. Преди години дойдоха до Хамбург с новата му жена - една адвокатка по дела с автомобилни катастрофи, да искат от мен услуга - да я свържа с мой бивш колега в МВР, който се занимава с разследване на тежки пътни инциденти, да им дава информация и контакти с близките на жертвите, като както каза тя - изкарвали се много пари и щяло да има за всички ни! Отказах им, видя ми се неморално и неетично, а доколкото си познавам колегата от службите, той никога не би се съгласил на подобно нещо. Когато му казах, че се е продал, той скочи и срещу мен и с новата му жена, нахалната адвокатка, и ме заплашиха със съд за клевета, а от този момент от приятелството ни нищо не остана! Прекратих всякакви отношения с този човек и ви съветвам да го държите далеч от вас!“, споделя още Трайков.

Малко по-късно в своя фейсбук Димитър Стоянов обясни и връзката с Делта Гард. По думите му приятелството се развалило, когато Димитър Спасов „започнал да обслужва интересите на Пеевски“. В отговора на Стоянов става ясно, че е обиден от написаното от своя доскорошен приятел и предпочита да не излагат подобни неща във Фейсбук, а да се чуят лично. Сагата между двамата, освен сигнали и заплахи за съдебни дела, премива и към призиви да се срещнат на ринга.  

„С Димитър Спасов никога не сме били в един и същи момент в националния отбор по карате. В този ред на мисли, не не сме били съотборници. Той играеше за клуба на баща си, аз за Левски и Фактор“, пише още Стоянов.  

Стоянов признава, че дълго са били приятели със Спасов, „до момента, в който Делта Гард не започна да обслужва интересите на Пеевски! Да, покойният Спас Спасов беше приятел и на Асен Йорданов и му предложи да се срещне с мен. А аз тъкмо бях освободен от НОВА ТВ, защото направих скандал, че ми спират разследванията. Поледното ми спряно разследване в НОВА ТВ беше първото, което излезе в Биволъ! До там беше ролята на г-н Спасов, мир на душата му. Апропо, докато аз бях в близки отношения с него. Разбирам, че Димитър Спасов е нервен защото, че bird.bg разгласи факта за възобновеното му досъдебно производство за рекет и изнудване по сигнал на сем. Баневи и техни фирми“, пише още Стоянов. /tribune.bg

 

 

 

 

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027

Водещите новини