Съдът остави в ареста тримата задържани за отглеждане на марихуана в "Орландовци"

Крими 25.05.2024 11:45 Снимка: ДНЕС+

Съдът остави в ареста тримата задържани за отглеждане на марихуана в "Орландовци"

Софийският градски съд остави в ареста Владимир Янев, Валентин Стефанов и Алекс Соколов, които бяха задържани на 22 май за отглеждане на марихуана в "Орландовци". 

Съдът намери, че за тримата са събрани достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че са отглеждали и съхранявали коноп с цел разпространение на големи количества.

Освен това те са оборудвали две високотехнологични оранжерии за отглеждане на растенията. В тях е имало оборудване, с което да се следи и осигурява такава температура и влажност, че растенията да бъдат с висока концентрация на канабиноиди. Има и доказателства, че част от произведената дрога е разпространявана в София от тримата обвиняеми.

Съдът отчита още, че разследването е на ранен етап и по тази причина приема, че ако тримата са на свобода могат за попречат на събирането на доказателства.

Съдът намира и че вече има доказателства, че обвинението срещу тримата може да бъде преквалифицирано в по-тежко. Следва обаче да се съберат още доказателства за връзките между тримата.

Според съда наличието на 11 кг. суха марихуана, готова за разпространение е голямо количество. Магистратите смятат и че тримата задържани не могат да се укрият, но ако са на свобода, могат да извършат друго престъпление.

CHF CHF 1 2.05747
GBP GBP 1 2.31582
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.59208
USD USD 1 1.81955