Проститутка от мотел край Пловдив: Нямах пари за децата, там взимах по 20 евро

Крими 11.01.2023 18:23 Снимка: ДНЕС+

Проститутка от мотел край Пловдив: Нямах пари за децата, там взимах по 20 евро

Полицаи виждали как жени излизат от стаите и заговарят тираджии

На собственика е повдигнато обвинение и за пране на пари

Юлия Юлкер, една от проститутките, хванати в мотел “Мерита” в пловдивското село Войводиново, сама избрала да работи там. “Нямах пари за децата ми и сама отидох да изкарам някой лев. Взимах по 20 евро за мен и отчитах 5”, обясни 39-годишната жена от Садово пред Окръжния съд в Пловдив.

Юлкер беше разпитана във връзка с делото срещу пловдивчанина Антон Асенов, който стопанисвал мотела. Според прокуратурата той е осигурявал терен на жени, които да проституират вътре. Обикновено клиентите им били турски тираджии.

В залата обаче садовчанката отрече да познава Асенов, чието турско име е Мустафа. Юлия Юлкер твърди, че не познава собственика на мотела, а е работила единствено с човек на име Мурат, който ѝ давал ключовете за стаите. 39-годишната жена каза, че имала още 8-9 колежки, но не им помнела имената.

Пред съда говори и Митко Калайджиев, който се познавал с Антон Асенов и брат му Стефан, когото нарича Менду. “Почти всяка седмица ходих да пийвам с брат му на подсъдимия, защото се имаме с него”, каза 50-годишният мъж. Знаел, че в мотела има проститутки, но нямал представа колко са. След като прокурор Анелия Трифонова поиска да бъде изведена от съдебната зала съпругата на Калайджиев,  защото свидетелят се притеснявал да говори пред нея, мъжът добави, че често е спал с една от жените, но не му е взимала пари. “Аз с нея си излизах често, въртяхме нещо като любов”, разказа мъжът. Според него Антон Асенов стопанисвал мотела, а брат му му помогнал в началото, но не знае те да са взимали пари от жриците.

Съдия Екатерина Роглекова изслуша и двама пловдивски полицаи - Деньо Грозев и Георги Муравенов. Те заявиха, че и преди Асенов да поеме мотела, е имало сигнали, че там се предлагат сексуслуги. “В хода на работата, която касаеше Стефан, стигнахме до информация и за Антон”, каза единият от служителите на МВР. По техните думи разследващи са наблюдавали мотела и са виждали жени, които постоянно били там. Излизали да говорят с шофьорите, а при последвали разпити са потвърдили, че им предлагат сексуални услуги срещу пари.

Делото срещу Антон Асенов ще продължи на 20 февруари, когато ще бъдат призовани още свидетели. На мъжа е повдигнато още едно обвинение - за пране на пари.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648