Прокуратурата ще иска постоянен арест на двама приближени на Божков

Крими 05.07.2020 12:38 Снимка: ДНЕС+

Прокуратурата ще иска постоянен арест на двама приближени на Божков

Хазартният бос с нова закана: Скоро щял да покаже свидетел, когото не могат да накарат да замълчи

Прокуратурата ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен арест на приближените до Васил Божков - Славчо Марков и Веселин Балтов. Те са обвинени за участие в престъпна група за убийства, изнудвания и други тежки престъпления, ръководена от намиращия се в Дубай бизнесмен.

Отговор Божков, който е издирван от прокуратурата по 18 обвинения, излезе с нова закана във Фейсбук.

„Не могат да заглушат фактите. Скоро ще покажа свидетел, когото не могат да накарат да замълчи. Страхът на управляващата #хунта расте. Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си „инструмент“, за да се опитат да „заличат“ свидетелите на престъпленията им. Подхвърляне на фалшиви доказателства, вменяване на несъществуващи обвързаности и тормоз над невинни хора и семейства им са познатите им методи за натиск и всяване на страх“, написа Божков.

Вчера от прокуратурата разпространиха шокиращи подробности. На адрес в столичния кв. „Симеоново“ е открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в МВР.

Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържат, както техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.), така също и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица. В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез „техническо средство“.

В жилище в гр. Сандански е намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987