Повдигнаха обвинение на румънския хулиган, набил бензинджии в Търново

Крими 09.09.2021 16:56 Снимка: ДНЕС+

Повдигнаха обвинение на румънския хулиган, набил бензинджии в Търново

Забележка за цигара към жена му предизвикала саморазправата

Районната прокуратура във Велико Търново привлече като обвиняем и задържа за 72 ч. 38-годишния румънец, които раздава крошета на бензиностанция в старата столица заради забележка за цигара, научи "24 часа". Екшънът се разиграл около 22,30 ч. в сряда на петролен обект на входа на Велико Търново пред очите на трите невръстни деца на хулигана.
Две приятелски семейства от северната ни съседка се прибирали през България от почивка в Турция и спрели на бензиностанцията. Румънецът от едната кола отишъл с дъщеря си до тоалетната, а жена му слязла от автомобила и запалила цигара. Служителите на бензиностанцията опитали да обяснят на дамата, че пушенето в района на колонките с гориво е заранено, показвайки табелите "No smoking". В същия момент мъжът й излизал от сградата и, чувайки разговора, се нахвърлил върху двамата бензинджии. Забил юмрук в лицето на единия служител. От удара той изгубил равновение и паднал на земята. Другият също отнесъл кроше в областта на окото. После невъзмутимо чужденците се метнали в колите си и потеглили в посока Русе.
"По-леко удареният служител, на 30 години, сигнализира органите на реда и посочва регистрационните номера на двата автомобила, с които са потеглили. Полицаите от Полски Тръмбеш ги спират в района на града, екскортират ги до Велико Търново и извършителят е задържан. Подписах привличане на обвиняем за престъпление по 131 ал.1,т.12 - лека телесна повреда по хулигански подбуди. Предстои да внеса искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража", тъй като лицето е румънски гражданин и вероятно много трудно ще го призовем, ако не бъде взета тази мярка", каза наблюдаващият прокурор Цонко Кръстев от Районната прокуратура във Велико Търново.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448