Повдигат обвинение на двамата катаджии, поискали подкуп в Благоевградско (ВИДЕО)

Крими 26.11.2022 13:55 Снимка: ДНЕС+

Повдигат обвинение на двамата катаджии, поискали подкуп в Благоевградско (ВИДЕО)

Двама полицаи са били хванати с подкуп в Благоевградско, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

Униформените служители са от Главна дирекция "Национална полиция" и срещу тях е образувано дело, допълниха от държавното обвинение.

От държавното обвинение съобщиха и за образувано дело за измама. То е за продажба на стоки за бита от реномирани търговски марки.

От прокуратурата в Благоевград разкриха детайли за случай с водач на товарен автомобил, натоварен с дървесина с изтекъл документ.

Той бил забелязан и спрян на пътя от Банско към Симитли от двама полицейски служители.

"Водачът на товарния автомобил, силно притеснен попитал за вариант да се реши този въпрос", обърнал се шофьорът на автомобила към униформения служител, който спрял за проверка камиона.

"Ако става въпрос за 10-20 лева, няма какво да приказваме", отговорил полицаят.

В отговор шофьорът на камиона обяснил, че има 500 лева в себе си. По късно той предал сумата на полицаите, заедно с документите си.

Междувременно пристигнал собственикът на транспортната фирма, който бил повикан на място. Обяснено му било, че санкзията за незаконно транспортиране на дървесина и сеч е 20 000 лева и конфискация на МПС-то.

"Но тук попаднали на костелив орех, тъй като собственикът на превозваческата фирма бил дълбоко убеден, че не е в нарушение и, че няма за какво да се притеснява. В тази връзка им отговорил да правят каквото решат, и каквото считат за редно според тях", разказаха от държавното обвинение.

Полицаят заявил, че проблемът може да бъде решен срещу 1500 лева, но шефът на транспортната фирма отново отказал да преговаря за искания подкуп.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361