Постоянен арест за британеца, опитал да убие бившата си в гора край Трявна

Крими 30.06.2021 20:20 Снимка: ДНЕС+

Постоянен арест за британеца, опитал да убие бившата си в гора край Трявна

55-годишният британец, който на 25 юни се опита да размаже с дърво главата на бившата си приятелка в гора край тревненското село Дървари е привлечен в качеството на обвиняем за опит за убийство.  Той е с взета мярка за неотклонение задържане под стража. Това стана ясно на съвместен брифинг на полиция и прокуратура в Габрово. Заместник-окръжният прокурор Жени Шикова уточни, че извършителят и жертвата са граждани на Великобритания, със статут на постоянно пребиваващи. Насилникът и 50-годишната му сънародничка са живели като семейство дълго време, но в момента са в период на раздяла и не живеели заедно. Мотивите са проява на битовия конфликт между тях. Служителите на полицията са реагирали много бързо на сигнала, обезпечили са местопроизшествието, иззели са следите от там и веднага е била уведомена прокуратурата, допълни тя.

В сряда новият окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Габрово Милчо Генжов и новият директор на ОД МВР Габрово Цветомир Цонков се срещнаха с журналисти на нарочен съвместен брифинг, на който представиха резултатите от съвместната работа на двете институции.

"Един от основните приоритети на Прокуратурата и МВР е борбата срещу разпространението, държането и отглеждането на наркотични вещества, всяка от двете институции в рамките на своята компетентност. Заедно с полицията ще настъпваме срещу това „обществено зло“, което касае най-вече подрастващите. Ще подобряваме резултатите, за да имат те своя и възпиращ ефект", каза окръжният прокурор Милчо Генжов.

Като постижения на дирекцията и прилежащите й районни управления в разкриване производството, държането и разпространението на наркотични вещества, беше посочено разкриването на засята в саксии марихуана в с. Петко Славейков, община Севлиево, както и случаи с държане на марихуана и лица, шофирали след употреба на наркотици. Старши комисар Цветомир Цонков каза, че тези случаи не са моментни и случайни постижения, а резултат от вършена назад във времето оперативна работа на служителите на ОД МВР, която продължава и изрази увереност, че тя ще доведе до по-значими резултати.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448