Починала е жената, станала жертва на домашно насилие в котленското село Ябланово

Крими 11.01.2022 10:22 Снимка: ДНЕС+

Починала е жената, станала жертва на домашно насилие в котленското село Ябланово

По случая е арестуван мъжът ѝ

Починала е жената, станала жертва на домашно насилие в котленското село Ябланово, потвърдиха от Окръжната прокуратура в Сливен. 50-годишната жена е издъхнала снощи, след като на 9 януари е била зверски пребита от мъжа ѝ. Вечерта той се е прибрал в дома им пиян и е нанесъл побой на жена си.

Окръжна прокуратура-Сливен вече е задържала за срок до 72 часа Мустафа К. , който е обвинен за това, че е направил опит умишлено да умъртви жена си, но опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини.

Пострадалата е приета в болнично заведение, където ѝ е оказана квалифицирана медицинска помощ.

По време на разследването е установено, че по тялото и главата на пострадалата жена са нанесени множество удари. Те са довели до причиняване на черепно-мозъчна травма и счупване на ребра.

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Според Прокуратурата извършителят е криминално проявен. Той е безработен и се издържал като търси с кучета трюфели в гората, предава бТВ. За убийството той може да получи наказание от 10 до 20 години затвор./БТВ

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648