Пиян скандалджия удари полицай и рита патрулка в Пазарджик

Крими 19.09.2023 16:12 Снимка: ДНЕС+

Пиян скандалджия удари полицай и рита патрулка в Пазарджик

Бързи производства са образувани спрямо жител на Пазарджик, който оказал яростна съпротива при задържане, ударил полицейски служител и нанесъл щети по полицейски автомобил. Това съобщи говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Случката се разиграла снощи, когато малко преди 23.00 часа в Районното управление на полицията в областния град се получил сигнал за междусъседски скандал. Към адреса незабавно бил насочен дежурен полицейски автопатрул. Униформените пристигнали в жилищния блок и започнали да изясняват ситуацията, когато към тях се приближил единият от скандалджиите. 34-годишният пазарджиклия под въздействие на поетия алкохол започнал да отправя към органите на реда обиди, закани, псувни и направил опит да се скара отново със съседа си.

Докато полицаите го отстранят от междуетажната площадка, той нанесъл удар с ръка в лицето на единия от служителите. Автопатрулът реагирал незабавно и хладнокръвно, в резултат на което нападателят бил задържан. Докато го отвеждали с белезници, почерпеният мъж ударил с крак по бронята на патрулния автомобил, а след като бил поставен на задната седалка започнал да рита по прозореца и вратата, като я повредил.

В крайна сметка се озовал в ареста на РУ-Пазарджик, където е задържан за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани бързи производства.

 

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194