Майката, убила жестоко двете си деца в Сандански, отива на съд

Крими 07.01.2022 15:48 Снимка: ДНЕС+

Майката, убила жестоко двете си деца в Сандански, отива на съд

Експертизата показва, че тя не е била в състояние на афект, не страда и от психични заболявания

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд 32-годишната Кристина Дунчева по обвинение за извършено от нея тежко престъпление – убийство на собствените си две малолетни деца. То е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите, подчертаха от държавното обвинение.

Обвиняемата живяла на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил синът – Васил Трайков, и две години по-късно – през 2017 г., дъщерята Ивон Трайкова.

В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени множество  прободно-порезни наранявания. Деянието е извършено с кухненски ножове.

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние Дунчева не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не се установява психично заболяване или друго, освен личностово разстройство - емоционално нестабилна личност.

Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата.

Кристина Дунчева има изградена и съхранена психичната годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност.

Понастоящем обвиняемата е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Престъплението беше извършено на 19 ноември 2020 година.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648