Майката на убития Димитър от Цалапица смята, че има още замесени в зверството

Крими 26.01.2024 10:53 Снимка: ДНЕС+

Майката на убития Димитър от Цалапица смята, че има още замесени в зверството

Очаква се обвиненият за престъплението да бъде екстрадиран до 10 дни

До 10 дни българските власти очакват у нас да бъде екстрадиран основният заподозрян за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев, съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев.

Вчера стана ясно, че съдът в Дания е одобрил молбата за неговото принудително довеждане в България. Той обаче е обжалвал. Сега се чака делото да мине и през втората инстанция.

„Решението в Дания е много чакано от нас", заяви в предаването „Здравей, България" по NOVA майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова. Тя е оптимист, че екстрадицията наистина може да се случи до 10 дни.

Бакалова е категорична, че връщането на Бизюрев и неговите показания ще преобърнат делото и ще променят обвиненията срещу близнаците, които са заподозрени за участие в убийството.

„Смятаме, че има още замесени в това зверство. Ще се появят и други участници в убийството на Митко, които мълчат на този етап. Бизюрев може единствен да каже обективната истина. Искаме истината – да разберем какво се е случило във въпросната вечер и защо Митко беше убит", заяви  майката.

Атанаска Бакалова каза още, че редовно вижда колата на отстранения шеф на "Криминална полиция" в Стамболийски Дамян Капов пред Районното и пита какво прави тя там и защо той очевидно е върнат на работа. За връщането му на работа потвърдиха за NOVA и от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че той е бил отстранен от работа временно, само за два месеца. Процедурата по дисциплинарното производство срещу Капов обаче все още не е приключила.

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233