Нов опит за старт на делото срещу близнаците, свързани с убийството на Митко от Цалапица

Крими 25.01.2024 09:55 Снимка: ДНЕС+

Нов опит за старт на делото срещу близнаците, свързани с убийството на Митко от Цалапица

Пореден опит за старт на делото срещу близнаците, обвинени в укривателство на убийството на Димитър Малинов от Цалапица, пише БНТ. 

Преди почти два месеца районният съд в Пловдив отложи процеса срещу Борислав и Валентин Динкови, с мотива - да се изчака екстрадицията на основния обвиняем за убийството Рангел Бизюрев.

По искане на прокурора - задържаният в Дания с европейска заповед за арест Бизюрев трябва да бъде разпитан като свидетел в процеса срещу братята близнаци. И до днес обаче няма ясна информация кога точно Рангел Бизюрев ще бъде доведен в България.

Близки на убития младеж се събраха пред Съдебната палата на Пловдив в 9:30 часа с настояване - близнаците да бъдат съдени като съучастници в убийството, а не просто като укриватели.

"Днес събираме. Това е държавният обвинителен акт на двамата близнаци, в който те се водят укриватели. Ние не сме съгласни те да се водят укриватели. Те са съучастници в убийството на Димитър. Искаме това дело да бъде прекратено в Районната прокуратура и двамата да бъдат прехвърлени в Окръжна прокуратура като съучастници на това убийство", каза Атанаска Бакалова - майка на Димитър Малинов.

Близките на Митко продължават да искат и нов следствен експеримент, но това зависи от показанията на обвинения за убийството Рангел Бизюрев.

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233