Крадци задигнаха валута за 710 000 лв. от апартамента на дупнишки бизнесмен

Крими 16.08.2021 14:14 Снимка: ДНЕС+

Крадци задигнаха валута за 710 000 лв. от апартамента на дупнишки бизнесмен

Крадци задигнаха валута за 710 000 лв. от апартамента на дупнишкия бизнесмен Ивайло Павлов. Дръзкият обир е извършен в събота след обяд, докато дупничанинът, известен с прякора Аполон, бил на почивка в Гърция. Павлов бил уведомен от полицията за обира, докато се плацикал в Бяло море.

След подадения на тел. 112 сигнал на място в дома на Павлов пристигнали криминалисти, които не установили взломяване на входната врата на апартамента. Сигналът за обира е подаден от столична охранителна фирма, която охранява апартамента на Ивайло Павлов, едва след като крадците се измъкнали.

Собственик на охранителна фирма от Дупница обясни пред репортер на “Струма” как може да е извършен обирът, без да разберат от охранителната фирма, че се отваря входната врата на апартамента:

“Крадците използват така наречените “тапи”. Заглушават сигнала с електронно устройство, докато се извършва кражбата. При такава ситуация в охранителната фирма не се получава сигнал, че се влиза в даден обект. След като си тръгнат крадците, сигналът се “отпушва” и едва тогава се подава във фирмата”, разказа той.

Пред разследващите полицаи Ив. Павлов заявил, че му липсват част от ключовете за къщата, магазина… Предполага, че някой ги е откраднал и се е възползвал от отсъствието му, за да открадне голямата сума пари. Пред приятели той казал, че откраднатите пари не са негови. Били оставени от негов приятел да ги пази в сейфа.

Разследването на крупната кражба продължава. Иззети са видеозаписи от камери, разположени в този район от общината и от магазините наоколо. По тях ще се търси кой е влизал и излизал в кооперацията, в която живее бизнесменът.

Ивайло Павлов от години се занимава с продажба на маркови дрехи в магазин на метри от полицията в Дупница и в онлайн платформа. Както “Струма” писа, през месец януари 2020 г. той беше задържан при акция на ГДБОП за продажба на маркови стоки менте. Тогава бяха иззети и конфискувани дрехи и аксесоари за хиляди левове от склад, намиращ се до магазина. В него била продавана стока на едро. В склада са открити етикети и опаковки на всички известни марки./24 часа

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448