Калин Стоянов: Полицаят, стрелял по момче в Плевен, е отстранен

Крими 07.06.2024 14:12 Снимка: ДНЕС+

Калин Стоянов: Полицаят, стрелял по момче в Плевен, е отстранен

Вътрешният министър Калин Стоянов е разговарял с родителите на ранения от полицай студент в Плевен и ги е уверил, че случаят няма да бъде потулен. Това съобщи Калин Стоянов на пресконференция в министерството.

Преди дни полицай простреля младеж в кола. РУ-Плевен съобщи, че колата не спряла на стоп палка, затова полицаят стрелял два пъти, за да я спре, но улучил момчето.

„Това е непрофесионално, ясно е разписано в закона кога може да се стреля”, заяви Стоянов и определи случая като безобразие. “Полицаят, който е стрелял, вече е отстранен докато тече разследването. По случая тече проверка на МВР, а следствието разследва стрелбата. Не изключвам да има присъда за стрелялия полицай”, коментира Стоянов.

Версията на младежите, които са били с ранения в колата, е друга. Полицаите били цивилни, в кола без обозначения и няколко пъти не позволили на младежите да ги изпреварят. После ги засекли и ги накарали да отбият, за да се разберат. Не се легитимирали, момчетата се уплашили и избягали. Чули един изстрел и приятелят им извикал от болка. Раненият претърпял 4-часова тежка операция и в момента е стабилен. Приятелите му твърдят, че са разбрали, че полицай е стрелял по тях от разследващия, който дошъл в болницата, след като те подали сигнал на 112.

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532